VIDEO: Joris Mathijsen: ,,ADO Den Haag is een club met potentie”

Voordat hij zijn handtekening onder een contract zette bij ADO Den Haag, heeft Joris Mathijsen veel en langdurige gesprekken met de club gevoerd. Hij ging toch akkoord omdat ADO Den Haag een club met potentie is. ,,De stip aan de horizon is de eredivisie.”

Foto’s: Eric de Wit

,,De realiteit is echter anders. Maar er is hier veel voetbaltalent, ook wat in de regio rondloopt”, aldus Mathijsen in een gesprek met Ton Beije van Haaglanden Voetbal. Ook geeft hij uitleg waarom meerdere oefenduels achter gesloten deuren moeten worden gespeeld. ,,Anders hadden diverse wedstrijden wellicht geen doorgang. Je loopt dan het risico dat een burgemeester vanwege de veiligheid zo’n duel verbiedt. Nu kan er toch gespeeld worden. Ik ben blij dat ADO Den Haag de komende weken toch nog tegen amateurclubs hier in de regio kan spelen en het publiek welkom is.”

Er ligt het nodige werk nog te wachten om een volwaardige selectie te bewerkstelligen. Zeker nu waarschijnlijk ook Thomas Verheydt naar een buitenlandse (Turkse) club vertrekt. Mathijsen: ,,Of Thomas vertrekt moeten wij nog even afwachten, maar wij geven hem alle ruimte om te praten met een buitenlandse club.”

(Camera: Marlon Taal / Editing: Fred Wolters)

Lees verder