Daniël da Cruz stopt met voetballen en blikt terug op voorval bij Vitesse Delft

Daniël da Cruz (archieffoto) heeft zijn schoenen aan de wilgen gehangen. Zijn laatste jaar bij VVOR werd niet zoals gehoopt. Een verkeersongeluk gooide roet in het eten waardoor hij afgelopen seizoen geen minuut voetbalde. Da Cruz speelde bij een reeks van clubs, in deze regio bij Vitesse Delft en Scheveningen.

,,Ik heb te veel last overgehouden van het verkeersongeluk. Dit heeft mij doen besluiten om te stoppen.” Zijn laatste jaar als voetballer beleefde Da Cruz dus vooral vanaf de zijlijn bij VVOR. ,,Buiten de degradatie naar de vierde klasse is VVOR wel een leuke kleine vereniging met leuke mensen en spelersgroep”, laat Da Cruz weten.

Da Cruz, 38 inmiddels, speelde naast Vitesse Delft en Scheveningen ook in het shirt van Alexandria’66, XerxesDZB, Capelle, BVV Barendrecht, Jodan Boys, Smitshoek, Nieuwerkerk en het laatst dus van VVOR. Tevens speelde Da Cruz voor het Nederlands amateurelftal. ,,Hier ben ik het meest trots op. Spelen met de beste spelers in Nederland van die tijd. Een hele eer.”

Galatasaray

Daarnaast kiest Da Cruz een specifieke wedstrijd uit als hij terugdenkt aan de mooie momenten van zijn carrière. ,,Toen ik achttien was speelde ik bij Capelle. Wij moesten een oefenwedstrijd spelen tegen Galatasaray. Ik was geblesseerd geweest maar kreeg toch twintig minuten om te laten zien wat ik kon. Er waren echt ongelofelijk veel Turkse fans en de wedstrijd werd ook live uitgezonden op de Turkse televisie.”

Daniël da Cruz nog in het shirt van Scheveningen  (foto: Haaglanden Voetbal)

Vitesse Delft

Voor een negatief punt uit zijn carrière steekt Da Cruz de hand in eigen boezem. ,,Onder leiding van Pieter de Jongh, alias ‘the Champ’, werd ik weggestuurd. Zodoende kon ik mijn periode bij Vitesse Delft niet leuk afsluiten. Voor een wedstrijd tegen FC Lisse mochten we heel even een drankje doen. Dit liep echter uit de klauwen en wij kwamen veel te laat in het hotel aan. Hierdoor zaten wij niet bij de wedstrijdselectie en werd ik ook weggestuurd.”

Da Cruz hoopt dat zijn blessure geen problemen geeft om nog in een vriendenelftal te spelen.

(Kopfoto: Orange Pictures)

 

Lees verder