Oefenvoetbal: FC Skillz verliest op De Hoge Bomen van effectief Westlandia

FC Skillz mocht voor haar eerste oefenwedstrijd in aanloop naar een nieuw seizoen in de eerste klasse aantreden tegen de zondagtak van Westlandia. De vereniging gelegen in het Wateringse Veld in Den Haag zit inmiddels in de laatste week van haar eerste blok van de voorbereiding. Ook Westlandia bereidt zich – onder de hoede van nieuwbakken trainer Maurizio Ceccucci – op een nieuw seizoen in Vierde Divisie voor, waar onlangs de competitie-indeling van bekend is gemaakt.

Tekst: Terry Konings      /       Foto: Danny Ploegaert

De wedstrijd stond onder leiding van een arbitraal trio en dat gaf de oefenwedstrijd net dat extra ‘officiële’ tintje wat het nodig had, kijkende naar de voetbalingrediënten die het op voorhand al herbergde. De eerste fase van de wedstrijd was voor FC Skillz, met een aantal ‘nieuwelingen’ in de basis, waaronder Mo Ouarraki, Shwendell Cijntje en de jonge Brandon Cadogan. Daar Westlandia eenmaal de bal had, werden ze al snel afgejaagd door FC Skillz. Dat de basis voor het voetbal van FC Skillz de liefde voor de bal is, kwam ook in deze oefenwedstrijd op verschillende momenten tot uiting.

Volwassen

Het eerste wapenfeit kwam dan ook van de behendige Mo Ouarraki, die de bal vanaf een meter of twintig vol raakte. Daar de poging en vooral de schoonheid van de trap een doelpunt verdiende, belandde deze net aan op de paal. FC Skillz liet het hier niet bij zitten. Echter, vele vlotte aanvallen ten spijt, want de pass in de zogeheten laatste fase was net niet nauwkeurig genoeg of er zat een Westlandiaans been tussen. Tot aan de 35e minuut kwam Westlandia er voetballend gezien niet aan te pas, ware het niet dat het uiterst effectief – en vooral volwassen was – middels de kansen die het kreeg.

Zo was de eerste de beste kans voor Westlandia in de 36e minuut ook meteen een doelpunt via Dinand Kuhn, die een voorzet bij de tweede paal vrij mocht inkoppen. Enkele minuten later stond alweer de 2-0 op het scorebord. Kick Krom kopte de bal in het doel vanuit een scherp aangesneden corner. In de 46e minuut maakte Dinand Kuhn zijn tweede doelpunt van de avond door vanaf elf meter een strafschop binnen te schieten: 3-0.

Onoplettendheid

Na de doelwisseling grepen beide trainers de mogelijkheid aan om – in de geest van een oefenwedstrijd – door te wisselen om eenieder zo fit als mogelijk te krijgen. Het fluitsignaal voor de tweede helft klonk nog maar net of Kaj Verbeek profiteerde optimaal van een onoplettendheid in de Haagse verdediging en scoorde de 4-0. Menig toeschouwer zal haar ogen niet hebben geloofd, want het spelbeeld correspondeerde immers niet met de tussenstand. Tegelijkertijd weet menig voetbalkenner ook, dat je niet persé de betere hoeft te zijn, wil je voor staan in de score. Het gaat er tenslotte om wat je met de kansen doet, als je ze eenmaal krijgt.

Je zou echter toch denken, dat de energie en het vele balbezit van FC Skillz toch een keer zijn vruchten zou moeten afwerpen. Zowel Abdel Tufi, als Joci Chantre kwamen enkele keren goed door, maar vonden het doel nog niet. De beloning voor het goede Haagse veldspel kwam er uiteindelijk wel via Mohamed Osman. De aanvaller, die tot twee seizoenen geleden nog voor Westlandia O21 uitkwam, tekende voor de 4-1. Uiteindelijk maakte Nino van Schie nog de 5-1 voor Westlandia, wat ook de eindstand was.

Afsluiting

Voor sportmannen is het lastig om ‘voorbij’ de eindstand te kijken, gezien het een oefenwedstrijd betrof. Beide trainers zullen uiteraard – met hun eigen perspectief – zowel goede dingen als verbeterpunten hebben gezien. Voor Westlandia staat er donderdag nog een afsluitende training gepland om haar eerste blok van de voorbereiding te beëindigen. FC Skillz sluit zaterdag haar eerste blok van de voorbereiding af met een oefenwedstrijd tegen Mollo United, thuis op Sportpark Zonneveld.

Lees verder