Vijf Nederlandse steden gaan voor het WK in 2027

België, Nederland en Duitsland zijn gezamenlijk één van de kandidaten om de FIFA Women’s World Cup 2027 te mogen organiseren.

Hiervoor werken de voetbalbonden en overheden van de drie landen nauw samen aan het zogenaamde WK-bid, dat bij Wereldvoetbalbond FIFA wordt ingediend. De KNVB is hierbij opnieuw een stap verder. Zo is nu bekend met welke mogelijke Nederlandse speelsteden dit proces wordt vervolgd.

Die mogelijke Nederlandse speelsteden zijn:
1. Amsterdam, 2. Eindhoven, 3. Enschede, 4. Heerenveen en 5. Rotterdam

Duitsland

De mogelijke speelsteden in Duitsland zijn Dortmund, Duisburg, Düsseldorf en Keulen. In België wordt op een later moment een keuze gemaakt. Ook de eventuele locaties van bijvoorbeeld de openingswedstrijd en finale zijn nog nader te bepalen.

Naast het ‘BNG’-bid, hebben ook Brazilië, Zuid-Afrika en de combinatie VS/Mexico zich kandidaat gesteld om het WK van 2027 te mogen organiseren. Op het FIFA Congres in mei van het volgend jaar wordt uiteindelijk bepaald waar de FIFA Women’s World Cup 2027 gaat plaatsvinden.

Enthousiasme

,,Nadat Nederland in 2017 het EK had gewonnen, kreeg het vrouwenvoetbal in ons land een enorme impuls: meer belangstelling van het grote publiek, meer professionele ondersteuning en een jaarlijkse toename van het aantal vrouwelijke voetballers. Door tien jaar later het WK te organiseren, willen we opnieuw een stap zetten voor het vrouwenvoetbal. De afgelopen tijd merkten we steeds meer dat deze wens breed wordt gedragen. Niet alleen ook door onze collega’s in België en Duitsland, maar in eigen land is er ook veel enthousiasme bij de overheid, politiek, steden, de stadions en de vele voetballiefhebbers”, aldus Gijs de Jong (foto), secretaris-generaal van de KNVB.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder