Nieuwsflits Tweede Divisie

In de rubriek ‘Nieuwsflits’ brengt Haaglanden Voetbal periodiek ook info over clubs uit de Tweede, Derde en Vierde Divisie waarin ook (regio)clubs uitkomen, die wij dagelijks volgen. Het gaat in de Tweede Divisie om Scheveningen, in de om Derde Divisie Quick en TOGB en in de Vierde Divisie om DSO, FC ’s-Gravenzande, HBS, RKAVV en Westlandia.

Guido van Rijn ziet af van een overstap naar Kozakken Boys. De verdediger zou deze zomer overkomen van TEC, maar heeft nu aangegeven daar te willen blijven. Kozakken Boys stelt op de eigen website dat Van Rijn deze beslissing heeft genomen vanwege zijn drukke werkzaamheden. Eerder werd al bekend dat Kozakken Boys de komst van aanvaller Bo van Essen kan vergeten. Hij geeft de voorkeur aan een overstap naar Spakenburg.

Op zaterdag 1 juli opende Quick Boys de oefencampagne tegen Derde Divisionist Unitas uit Gorinchem. Het doel van zo’n wedstrijd is natuurlijk om veel uit te proberen. Allebei de trainers hebben zich daarin kunnen uitleven. Bij Quick Boys startten drie regiospelers in de beginopstelling: Paul van der Helm, Jesse Reinders en Nick Broekhuizen. In de eerste helft inzetten van Guus Offerhaus en Levi van Duijn op kruising en paal. Na de rust liet de nieuwe hoofdtrainer Thomas Duivenvoorden naast doelman Van der Hel, twee uit deze regio afkomstige spelers meedoen: Ivailo Staal en Tyrone Owusu. En in de laatste fase conditioneel sterker Quick Boys won met 2-0 door treffers van Leonard de Beste en Levi van Duijn.

Ook Jong Sparta is begonnen aan de voorbereiding op het nieuw seizoen. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Jeff Stans zal Jong Sparta opnieuw uitkomen in de Tweede Divisie. Fouzi Mesaoudi zal eveneens de rol als assistent-trainer bekleden. Het duo zal met Jong Sparta in aanloop naar de competitiestart in ieder geval zes oefenwedstrijden afwerken. De eerste wedstrijd in die oefencampagne staat zaterdag gepland als de Rotterdammers een bezoek brengen aan Jong PSV, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Deze oefenwedstrijd wordt achter gesloten deuren gespeeld.

De Treffers en Oussama Bouyaghlafen zijn een contractverlenging van één seizoen overeengekomen. De 25-jarige buitenspeler begint na de zomer aan zijn tweede seizoen op sportpark Zuid. Eerder speelde de behendige buitenspeler voor FC Den Bosch en Almere City. Oussama speelde in zijn eerste seizoen 29 competitiewedstrijden voor De Treffers. Hierin scoorde hij zes keer en twee keer gaf hij een assist. Nieuw bij de club uit Groesbeek zijn: Tim Waterink (Hercules), Ruben van Strien, Djordy de Lorme, Justin Woudstra, Yassin Hamdi (allen eigen O21) en Jorn van Hedel (FC Den Bosch).

Lees verder