Thomas Verheydt definitief weg bij ADO Den Haag en tekent bij Çorum FK

Thomas Verheydt (foto) verlaat ADO Den Haag per direct. De 31-jarige aanvaller vertrekt naar Çorum FK, een Turkse club die komend seizoen uitkomt op het tweede nationale niveau. In de zomer van 2021 keerde Thomas Verheydt terug bij zijn oude liefde ADO Den Haag.

Tussen 2004 en 2012 speelde de geboren Hagenees al voor de jeugdopleiding van de Haagse club, maar een doorbraak in het eerste elftal bleef toentertijd uit. Via de amateurs van Jodan Boys en IJsselmeervogels en de betaald voetbalclubs MVV Maastricht, Crawley Town, Go Ahead Eagles en Almere City FC kwam Verheydt weer thuis bij ADO Den Haag. In zijn eerste seizoen in het eerste elftal schoot hij meerdere clubrecords uit de boeken. Zo werd Verheydt de speler met de meeste goals (37) in één seizoen voor ADO Den Haag en wist hij als enige in de clubhistorie in maar liefst acht duels op rij het net te vinden.

Mede door de doelpunten van de kopsterke centrumspits bereikte de Haagse club de finale van de play-offs om promotie. In het tweede en – nu blijkt – laatste seizoen bij ADO Den Haag was Verheydt vijftien keer trefzeker. Uiteindelijk stokt de teller na 78 officiële duels in het geel-groen op een imposante 52 doelpunten en 15 assists. Thomas Verheydt op de clubsite: ,,Het was een droom om terug te keren bij mijn jeugdliefde en te spelen in het vertrouwde geel en groen. Heel graag had ik de club terug naar de eredivisie geholpen, en daar waren we zo dichtbij, maar het mocht niet zo zijn. Ik kijk desondanks terug op heel mooie jaren en dat kwam mede door de fantastische steun van alle supporters die ik heb mogen ontvangen. Daar ben en blijf ik zeer dankbaar voor. Natuurlijk blijf ik de verrichtingen van ADO Den Haag volgen vanuit Turkije en hoop ik snel een wedstrijd in het stadion te beleven, maar dan als supporter!”

(Foto: Çorum FK)

Lees verder