Nieuwsflits Tweede Divisie

In de rubriek ‘Nieuwsflits’ brengt Haaglanden Voetbal periodiek ook info over clubs uit de Tweede, Derde en Vierde Divisie waarin ook (regio)clubs uitkomen, die wij dagelijks volgen. Het gaat in de Tweede Divisie om Scheveningen, in de om Derde Divisie Quick en TOGB en in de Vierde Divisie om DSO, FC ’s-Gravenzande, HBS, RKAVV en Westlandia.

Danny de Leeuw, ooit speler van het toenmalige Haaglandia, heeft besloten terug te komen op zijn besluit om GVVV te verlaten. De 33-jarige middenvelder verliet de blauwhemden eigenlijk voor een overstap naar Scherpenzeel, maar heeft de keuze gemaakt om toch mee te gaan de Tweede Divisie in. Dat heeft hij de club laten weten. De vleugelspeler verwierf in de nacompetitie een basisplaats in de ploeg van trainer Gery Vink en liet daarin zien nog uitstekend mee te draaien op hoog amateurniveau. De technische leiding en de middenvelder bespraken vervolgens de toekomst van De Leeuw waarna hij besloot om zijn contract alsnog te verlengen, tot medio 2024.

,,Het is fijn dat Danny alsnog een jaar langer bij ons blijft”, reageert technisch manager Rob de Boer op de site van GVVV. ,,Mede dankzij zijn inzet en kwaliteiten keren wij na de zomer weer terug in de Tweede Divisie. Daar wilde hij toch ook wel graag onderdeel van uitmaken, in de laatste jaren van zijn voetbalcarrière.”

De Franse topclub Olympique Lyonnais speelt vrijdag 14 juli aanstaande tegen De Treffers. Olympique werd in totaal zeven keer kampioen van Frankrijk. De bekendste speler van de Fransen is Alexander Laccazette. De international scoorde vorig seizoen 27 keer in de competitie. Ook voormalig Ajax-speler Nicolas Tagliafico speelt bij Lyon. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Lees verder