WK Vrouwen: Sarina Wiegman, bondscoach Engeland: ,,Het wordt geen makkie”

De Oranje-Leeuwinnen starten op zondag 23 juli het WK, dat ditmaal gehouden wordt in Australië en Nieuw-Zeeland. Oranje begint in de Nieuw-Zeelandse studentenstad Dunedin tegen Portugal. In de poulefase wachten verder de Verenigde Staten en Vietnam. Uiteraard besteedt ook Haaglanden Voetbal aandacht aan het WK voetbal voor vrouwen.

Op het WK is Oranje present met een viertal ex-speelsters van ADO Den Haag: Lineth Beerensteyn, Victoria Pelova, Renate Jansen en Merel van Dongen. Ook ADO-keepster Barbara Lorsheyd maakt de aanloop naar het eerste duel tegen Portugal mee.

Maar er is nog een oud-gediende van ADO Den Haag actief op het WK, voormalig trainer Sarina Wiegman (foto), die na eerst de Oranje-Leeuwinnen nu het Engelse nationale team onder haar hoede heeft. Na het binnenhalen van de Europese titel vorig jaar, wil Engeland ook tijdens dit WK hoge ogen gooien. ,,De verwachtingen zijn erg hoog”, laat Sarina Wiegman weten in een gesprek met de BBC. ,,Ja, we hebben een droom.”

Onvoorspelbaar

Engeland speelt in de groepsfase tegen Haïti, Denemarken en China. Wiegman over die groepsfase: ,,In een toernooi is het zo onvoorspelbaar. Ik denk dat er veel landen heel sterk zijn en een goede kans maken. Daarvan zijn wij er één. Het wordt geen makkie.” Engeland was onder leiding van Wiegman tot april dertig wedstrijden ongeslagen, maar de Lionesses werden toen verrast door Australië, dat de winst pakte. Wiegman tegen de BBC: ,,Dat voelde niet goed. Misschien hadden we het nodig om de volgende stap te zetten.”

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder