Kevin van der Geest (trainer VELO): ,,Het is een topindeling”

De KNVB maakte vrijdag de indelingen voor de competitie 2023-2024 bekend. In de eerste klasse C alle regioclubs bij elkaar. Plus buiten de regio LFC (voormalige FC Boshuizen), Valken’68 en Voorschoten’97. Haaglanden Voetbal polste de eerste reacties van de trainers. In deel 1 Kevin van der Geest (foto), de trainer van het Wateringse VELO.

Tekst: Ton Beije

,,Het is een topindeling”, weet Van der Geest. ,,Wat mij wel bevreemdt is dat er vorig seizoen versterkt is gedegradeerd en dat we nu met dertien teams in de competitie zitten, waar dat normaliter veertien zijn.”

TAC’90 is nieuwkomer en is een zondagclub, die die ook tegen zaterdagclubs uitkomt. Op dit niveau zijn de zaterdag- en zondagteams samengevoegd. Van der Geest: ,,Wij zullen er samen met TAC’90 wel uitkomen wat betreft de speeldag en tijd. LFC is het voormalige FC Boshuizen, ook een zondagclub. Maar daarvan heb ik vernomen dat ze op zaterdag willen spelen.”

Niet alleen de trainers zullen enthousiast zijn over de indeling, ook de penningmeesters zullen in de handen wrijven. Nauwelijks bussen huren en mooie derby’s, dat kan veel publiek betekenen (ook lekker voor de kantine). Van der Geest: ,,Wat vooral leuk is, is dat we tegen bekende teams, trainers en spelers spelen. Dit maakt de onderlinge strijd nog veel leuker en de competitie spannender.”

Lees verder