Arie van der Padt (trainer TAC’90): ,,Wij spelen maar maximaal acht thuiswedstrijden op zondag”

De KNVB maakte vrijdag de indelingen voor de competitie 2023-2024 bekend. In de eerste klasse C alle regioclubs bij elkaar. Plus buiten de regio LFC (voormalige FC Boshuizen), Valken’68 en Voorschoten’97. Haaglanden Voetbal polste de eerste reacties van de trainers. In deel 2 Arie van der Padt (foto), de trainer van zondagclub TAC’90.

Tekst: Ton Beije

Arie van der Padt was al min of meer op de hoogte. Hij zegt: ,,De indeling was al eerder uitgelekt, maar was nog niet definitief. Vrijdag de bevestiging dat het klopt. De indeling is ook wel zoals verwacht. Een heel mooie indeling met veel derby’s en het ontmoeten van veel bekenden. Eerlijk gezegd heb ik hier wel naar uitgekeken. Alleen raar, dat we met dertien in een poule zitten. Wekelijks is er dus iemand vrij en/of je speelt niet op de laatste speeldag. Normaal moet iedereen dan tegelijk spelen.”

Zondagclub

TAC’90 is dus een zondagclub, speelt thuis graag op de zondag. Van der Padt: ,,Er zijn vier clubs die traditioneel op zaterdag spelen, sv Nootdorp, Die Haghe, Forum Sport en sv Honselersdijk. Die wedstrijden dienen wij dan thuis ook sowieso op zaterdag te spelen. Dat betekent dat wij maximaal maar acht thuiswedstrijden op zondag zullen spelen. Er zijn al wel wat verzoeken van andere clubs om op zaterdag bij ons te kunnen spelen. Dat is aan TAC’90 of ze dat willen en nog belangrijker ook kunnen.”

Eigen bus

,,Maar ik ben blij met deze indeling zoals ik al zei. Afgelopen seizoen was FC Boshuizen (heet nu LFC) het meest dichtbij. Dat is nu, op Valken‘68 na, de dichtstbijzijnde. Feit is ook dat wij onze thuiswedstrijden normaal gesproken op zondag spelen. Alle andere clubs hebben dan al op zaterdag gespeeld, waardoor de kans groot is dat veel van onze tegenstanders op zondag bij ons langs de lijn staan. Vraag is ook maar of wij inderdaad niet met de bus gaan. TAC’90 heeft de beschikking over een trouwe aanhanger met een eigen bus. Hij rijdt ons graag overal naartoe. In januari waren we op trainingskamp en zijn het hele weekend door deze chauffeur met zijn bus overal naartoe gebracht. De eigen auto’s bleven thuis. Maar voor komend seizoen hebben we hier nog geen duidelijkheid in richting de wedstrijden ‘om de hoek’.  We kijken in ieder geval uit naar de vele derby’s met hopelijk veel publiek langs de lijn”, aldus Arie van der Padt.

Lees verder