Pim van der Hoorn (trainer sv Honselersdijk): ,,Het wordt een zwaar maar uitdagend seizoen”

De KNVB maakte vrijdag de indelingen voor de competitie 2023-2024 bekend. In de eerste klasse C alle regioclubs bij elkaar. Plus buiten de regio LFC (voormalige FC Boshuizen), Valken’68 en Voorschoten’97. Haaglanden Voetbal polste de eerste reacties van de trainers. In deel 4 Pim van der Hoorn (foto), de nieuwe trainer van sv Honselersdijk.

Tekst: Ton Beije

,,Het is een heel mooie, maar ook pittige poule geworden”, stelt Pim van der Hoorn vast, die bij sv Honselersdijk de opvolger is van André Lourens. ,,Dat weet je van de eerste klasse. Veel verenigingen met een rijke historie en echte verenigingen met hun eigen karakter en tradities. Wel jammer dat we met dertien verenigingen in de poule zitten. Dat betekent extra vrije weekenden en dat is niet ideaal.”

Latere aanvangstijd

Dat TAC’90 er als zondagclub is bijgekomen, is voor sv Honselersdijk, als principiële zaterdagclub geen punt. Van der Hoorn: ,,Wij spelen namelijk alle wedstrijden op zaterdag. Alleen het wellicht latere aanvangstijdstip op de zaterdag is niet ideaal, maar daar gaan we dan gewoon iets speciaals van maken.”

In ieder geval een regionale indeling met dus veel derby’s. Daar is niet alleen de penningmeester blij mee, maar ook de spelersgroep en de staf. Er zitten veel verenigingen bij met een grote en trouwe achterban en daar is sv Honselersdijk er zeker ook één van. Het belooft een mooi, zwaar en uitdagend seizoen te worden. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.”

Lees verder