Jeroen Struijs (trainer sv Nootdorp): ,,Verzwaarde degradatieregeling en nu toch dertien teams”

De KNVB maakte vrijdag de indelingen voor de competitie 2023-2024 bekend. In de eerste klasse C alle regioclubs bij elkaar. Plus buiten de regio LFC (voormalige FC Boshuizen), Valken’68 en Voorschoten’97. Haaglanden Voetbal polste de eerste reacties van de trainers. In deel 6 Jeroen Struijs (foto), de trainer van sv Nootdorp.  

Tekst: Ton Beije

Jeroen Struijs hield afgelopen seizoen sv Nootdorp in de eerste klasse. Hij mag de kar komend seizoen, samen met John Karelse, weer trekken. Struijs is in zijn nopjes met deze klasse, maar plaatst ook een kanttekening: ,,Een mooie maar wederom zware indeling met veel bekende ploegen en namen. Bijzonder is wel dat er vorig jaar een verzwaarde degradatieregeling was en vervolgens heb je een competitie van dertien ploegen. Ook is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de promotie/degradatieregeling, want er is ook voor komend seizoen een verzwaarde degradatieregeling aangekondigd.”

Derby’s

Struijs ziet geen problemen met betrekking tot de wedstrijden tegen zondagclub TAC’90. ,,Nogmaals, voor clubs, spelers en publiek een mooie inrichting van die eerste klasse, veel derby’s en geen grote reisafstanden.” John Karelse gaat het samen met Struijs doen, omdat laatstgenoemde niet over de juiste papieren voor de eerste klasse beschikt.

Lees verder