Zondagteam van Voorschoten’97 gaat spelen tegen clubs uit West I

Het enige team uit district West II, dat in een lagere klasse nog uitkomt op de zondag is Voorschoten’97. De formatie van trainer Dennis Luhulima (foto) is ingedeeld in de vierde klasse C. Haaglanden Voetbal vroeg tekst en uitleg bij de trainer.

Tekst: Ton Beije

In die vierde klasse C ontmoet Voorschoten’97 alleen nog clubs uit district West I. Dat betekent, dat Luhulima met zijn mannen komend seizoen vaak richting Noord-Holland of Utrecht trekt. De overige clubs in die klasse zijn: Ankaraspor – BSM – CTO 70 – DHSC – DSS – Eendracht’82 – Heemstede – Nieuw West United SV – Onze Gezellen – Rivierwijkers – TOG – Tos Actief.

SVH, dat vorig seizoen nog in de competitie zat bij Voorschoten’97, heeft ook gekozen voor de zaterdag en speelt nu in de 4e klasse C van West II. Taurus, de Delftse studentenploeg, die ook bij SVH en Voorschoten’97 nog in de competitie zat, komt niet meer voor in de standaardklasse.

Kern

Trainer Denis Luhulima legt uit waarom de club hiervoor gekozen heeft. ,,Bij Voorschoten’97 zondag bestaat de kern uit spelers die altijd op zondag hebben gevoetbald. Na de fusie in 1997 bleven de spelers die bij één van de zondag-fusieclubs speelden op de zondag actief. Deze groep spelers speelt nu in het derde, vierde of de veteranen. Van de huidige selectie zijn er weer vier oudere spelers naar het derde vertrokken.”

,,En”, gaat Luhulima verder, ,,wat ik vanaf de eerste dag voelde toen ik bij de zondag begon, was dat zowel de jonge als de oudere spelers echte liefhebbers zijn. Intensief trainen en elke zondag volle bak. Daarna de derde helft op het terras of in de kantine eindigend bij de hoofdsponsor Fratelli in Voorschoten. Dit leeft nog steeds in de huidige selectie voor komende seizoen. Helaas is deze trend niet meer aanwezig in West 2 en dus blijft Voorschoten’97 zondag als enige club nog over.”

Bus

Afgelopen seizoenen speelde Voorschoten’97 al in West 1 met clubs uit de regio’s Amsterdam, Utrecht en Amersfoort. Luhulima: ,,Komend seizoen in de regio Amsterdam Haarlem. Elke verre uitreis kregen we het voor elkaar om buiten de vereniging om een bus te sponsoren, dat zegt absoluut iets over de zondagafdeling. Zolang de KNVB het niet verplicht om alleen of op zondag of op zaterdag te spelen zal Voorschoten’97 een zondagafdeling houden, omdat we liefhebbers zijn van het leukste spelletje dat er is.”

Dan de tegenstander voor komend seizoen, wat weet Luhulima daarvan? Hij: ,,Ik ken geen enkele club waar we tegen spelen komend seizoen. Het zal duidelijk zijn dat we er alles aan gaan doen om te zorgen dat Voorschoten’97 zondag zo snel mogelijk terugkeert naar de derde klasse, op zondag.”

Lees verder