Trainer Kenneth Lamens wil met DUNO weer rol van betekenis spelen komend seizoen

De meeste amateurvoetballers en trainers zitten nog in de vakantiesfeer. De KNVB maakte onlangs de indelingen bekend. Diverse trainers zijn dan ook in gedachten al bezit met het nieuwe voetbalseizoen. Wie zijn mijn tegenstanders? Kunnen wij wellicht ook een rol van betekenis gaan spelen? DUNO kijkt op haar site alvast vooruit met trainer Kenneth Lamens (foto).

Kenneth Lamens over zijn selectie voor komend seizoen: ,,We zijn er erg trots op dat we 34 van de 40 spelers van het afgelopen seizoen aan boord houden. Het O23-elftal, dat komend seizoen gaat starten, is een mooie ontwikkeling. Het heeft erin geresulteerd dat spelers vanuit de O19 kunnen doorstromen en er diverse aanmeldingen voor dit nieuwe elftal zijn binnengekomen. In de breedste zin zijn wij heel erg tevreden over de groep waar we het komende jaar mee zullen starten. De selectie bestaat uit 57 spelers en 4 keepers. Wie waar gaat spelen zal in de voorbereiding duidelijk moeten worden, maar dat we er in kwantiteit en kwaliteit op vooruit zijn gegaan staat wat ons betreft vast.”

Fiets of te voet

Over de indeling is Lamens wel tevreden, maar maakt toch een kanttekening. ,,Een volledig Haagse poule is erg leuk en de reisafstanden zijn allemaal met de fiets of te voet te doen. Het is jammer dat de KNVB heeft gekozen voor twaalf in plaats van veertien ploegen en dat er een aantal teams naar de andere poules is verschoven.” Over zijn verwachtingen voor de nieuwe voetbaljaargang zegt Lamens op de clubsite: ,,Na afgelopen seizoen mag het duidelijk zijn dat er hogere verwachtingen zijn voor onze teams. Met de eerste groep willen we weer een rol van betekenis gaan spelen voor de bovenste plekken. De 31ste juli beginnen we weer met trainen en zullen er wekelijks spelers aansluiten. We hebben, denk ik, een prima voorbereiding in elkaar gezet en kunnen hopelijk aan het eind van de voorbereiding inschatten tot welke prestaties de drie teams in staat moeten kunnen zijn. Onze O23 zal als voor het eerst aan de competitie beginnen en wij gaan er alles aan doen om deze mannen een bliksemstart te geven. Bij mij begint het alweer te kriebelen en ik durf te zeggen dat dit ook bij veel stafleden het geval is. Hoe het bij de spelers is weten we niet maar gaan we zien als de bal weer gaat rollen.”

Trainingskamp

DUNO gaat in januari op trainingskamp met drie teams (1e, 2e en Onder 23) en zoekt dan warmere oorden op. Het gezelschap slaat dan de tenten op op Gran Canaria. Ook deze trip wordt volledig verzorgd door Trainingskampen.nl. Heeft ook uw vereniging interesse in een trainingskamp in Nederland of het buitenland? Laat het ons weten. Als speciale partner van Trainingskampen.nl kan dan Haaglanden Voetbal ook uw club volgen op trainingskamp. Een e-mail naar trainingskampen@haaglandenvoetbal.nl (met suggesties van data, locatie) is voldoende en wij helpen u verder op weg én kans dat wij ook uw club volgen (voor TV en website) op uw trainingskamp.

 

Lees verder