ADO Den Haag haalt met Matteo Waem volgende nieuweling binnen

ADO Den Haag heeft zich versterkt met Matteo Waem (foto). De 23-jarige centrale verdediger komt over van MVV Maastricht en tekent een contract tot medio 2026 in Den Haag.

Matteo Waem maakte in 2020 de overstap van Royal Antwerp naar MVV Maastricht. In Maastricht maakte de verdediger, die de Belgische en Italiaanse nationaliteit bezit, zijn debuut in het betaalde voetbal. In drie seizoenen zou Waem uiteindelijk tot 92 wedstrijden komen voor De Sterrendragers. Afgelopen seizoen werd de 23-jarige Waem gepromoveerd tot aanvoerder en werd de Maastrichtse club vijfde in de Keuken Kampioen Divisie.

,,Matteo heeft afgelopen seizoenen grote stappen in zijn ontwikkeling gezet en we zijn ervan overtuigd dat hij met zijn kwaliteiten een goede aanwinst is. Vorig jaar was Matteo één van de dragende spelers bij MVV. We denken dat hij die stijgende lijn kan doortrekken bij ADO Den Haag”, aldus technisch directeur Joris Mathijsen over het aantrekken van Matteo Waem.

Uitdaging

Matteo Waem: ,,Na een mooie periode bij MVV Maastricht was het nu tijd voor een nieuwe uitdaging. De gesprekken met de club hebben mij over de streep getrokken om voor ADO Den Haag te kiezen. Het is een grote club in Nederland en de identiteit van de club past bij mij als persoon. Ik kijk er nu al naar uit om in het mooie stadion van ADO Den Haag te mogen spelen.”

(Foto’s: ADO Den Haag/Angelo Blankespoor)

Lees verder