VUC-jeugd traint ook in seizoen 2023-2024 op techniek

VUC en FirstScore Performance Group hebben de samenwerking verlengd voor een nieuw seizoen aan techniektrainingen voor jeugdspelers van VUC.

FirstScore Performance Group geeft wekelijks op zondag, verdeeld over drie blokken in het seizoen, techniek- en coördinatietrainingen voor jeugdspelers van VUC. Deze trainingen zijn enkel en alleen toegankelijk voor VUC-leden en vinden plaats op eigen terrein. Dit samenwerkingsconcept is twee seizoenen geleden gestart met als doel jeugdspelers en -speelsters van VUC, ongeacht uit selectie of breedteteams, de mogelijkheid te bieden zichzelf te verbeteren op voetbalgebied. VUC en FirstScore gaan nu voor het derde seizoen met elkaar verder.

Unieke aanvulling

Jeugdvoorzitter Dion de Roo: ,,De reacties van de jongens en meisjes die deelnemen zijn heel positief. De intensiteit van de trainingen en de persoonlijke aandacht worden enorm gewaardeerd. We maken geen onderscheid tussen selectiespelers of spelers uit breedteteams, alle deelnemers krijgen de mogelijkheid zich te ontwikkelen. Wij zien dit als een unieke aanvulling op de voetbalopleiding bij VUC en we hopen hiermee jeugdspelers langer aan ons te binden.”

Ervaren trainers

Met Laurens Wittmaekers (eigenaar FirstScore Performance Group) en Giovanni Linnenbank staan de techniektrainingen onder leiding van ervaren en gediplomeerde trainers. Wittmaekers is hoofdtrainer van Quick JO18-1 en loopt momenteel stage bij de jeugdopleiding van Feyenoord BVO. Linnenbank is de nieuwe hoofdtrainer van Laakkwartier. Zij worden op het veld geassisteerd door trainers van VUC. Wittmaekers: ,,Op deze manier kunnen we met ervaren mensen werken en tegelijk minder ervaren trainers vanuit de vereniging meer kennis meegeven. Hierdoor gaan de trainingen binnen de reguliere teamtrainingen er ook op vooruit!”

 

Lees verder