Keuze Olympique Lyonnais voor enige oefenwedstijd valt op Tweede Divisionist De Treffers

Ongeloof in eerste instantie bij De Treffers, komend seizoen onder meer met regiogenoot Scheveningen uitkomend in de Betnation Divisie (Tweede Divisie). Paul Langeveld, technisch manager en lid van verdienste van de club uit Groesbeek, werd maanden geleden alweer gebeld door een matchagent van de FIFA.

Tekst: Peter Petit

Die kwam met de vraag of zijn club geïnteresseerd was in oefenwedstrijd tegen het gerenommeerde Olympique Lyonnais, zevenmaal Frans landskampioen. Langeveld kon in eerste instantie niet geloven dat de keus voor het spelen van de enige voorbereidingswedstrijd op het nieuwe seizoen van Olympique Lyonnais op zijn club was gevallen en dacht dat hij voor de gek werd gehouden. Maar de realiteit is dat Olympique Lyonnais momenteel op trainingskamp in Garderen is en op hun zoektocht naar een tegenstander in eerste instantie terecht kwam bij Kozakken Boys.

Maar daar ligt kunstgras op het hoofdveld en daar willen de Fransen niet op spelen. Kozakken Boys, competitiegenoot van De Treffers, verwees Olympique door naar De Treffers, dat na van de argwaan bekomen te zijn, maar graag toehapte. En dus spelen de amateurs van De Treffers vanavond tegen de veelverdieners uit het zuidoosten van Frankrijk voor volle tribunes op Sportpark Zuid in Groesbeek, onder de rook van Nijmegen. De supporters van De Treffers stonden deze week bij de voorverkoopadressen maar al te graag drie kwartier in de rij voor een ticket voor deze nu al gedenkwaardige wedstrijd in de toch al zo roemruchte geschiedenis van de club.

Lees verder