KNVB stelt Leeroy Echteld aan als assistent bij Jong Oranje

Leeroy Echteld (foto) wordt de assistent van Michael Reiziger bij Jong Oranje. De 54-jarige trainer tekende een overeenkomst tot en met het EK van 2025. Echteld, die sinds afgelopen seizoen hoofdtrainer is bij De Treffers, blijft zijn huidige functie in Groesbeek vervullen en wordt daarnaast door de club uitgeleend aan de KNVB. Met de komst van Echteld is de staf van Jong Oranje voor het komende seizoen compleet.

Echteld was eerder assistent-trainer bij onder meer AZ, Emmen en PEC Zwolle. Ook trainde hij de B-ploeg van Paris St. Germain. Afgelopen seizoen ging hij aan de slag bij De Treffers in de Tweede Divisie. Voor Echteld is het assistentschap bij Jong Oranje een uitdagende vervolgstap: ,,Het is een eer om te gaan werken met de toptalenten van Nederland, daar heb ik veel zin in. Ik ben er trots op dat ik onderdeel mag zijn van één van de nationale teams van ons land. Samen met de spelers en de staf gaan we er alles aan doen om er iets moois van te maken.” Leeroy Echteld speelde ruim tien jaar betaald voetbal, bij onder meer Heerenveen, AZ en RKC.

Perfecte aanvulling

Nigel de Jong, directeur Topvoetbal bij de KNVB: ,,Leeroy heeft recent de UEFA Pro-opleiding bij de KNVB afgerond, dus we hebben hem van dichtbij meegemaakt. We zien in hem een talentvolle trainer die een perfecte aanvulling is op hoofdcoach Michael Reiziger. Ik denk dat het goed is dat Leeroy zijn werk als hoofdcoach bij De Treffers blijft doen. Niet alleen voor zijn eigen ontwikkeling, maar ook omdat het een mooi bewijs is dat prof- en amateurvoetbal hand-in-hand kunnen gaan. Met de ervaring die hij als oud-prof meeneemt geloof ik dat hij de jonge spelers van nu zeker kan inspireren.”

Kwalificatie EK

Jong Oranje start de kwalificatiereeks voor het EK in september, met duels tegen Moldavië en Noord-Macedonië. Nederland is verder ingedeeld met Zweden, Georgië en Gibraltar. De groepswinnaars plaatsen zich direct voor de eindronde; de nummers twee spelen play-offs. Het EK wordt in de zomer van 2025 afgewerkt in Slowakije.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder