Oud-ADO Den Haag-speler Ould-Chikh één helft actief bij FC Volendam tegen KAA Gent

Bilal Ould-Chikh (foto), oud-speler van ADO Den Haag, speelde zaterdag met FC Volendam één helft mee in de verloren oefenwedstrijd tegen KAA Gent. De discipelen van trainer Hein van Hazebrouck sloten met dit duel (1-2 winst) hun oefencampagne in Alkmaar af.

Tekst: Peter Petit

‘Het andere Oranje’ staat dit seizoen onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Mathias Kohler die Wim Jonk opvolgt. Jonk gaat nu als technisch manager in het palingdorp aan de slag. Het was uitgerekend Ould-Chikh (25)die het vorig seizoen aan de stok kreeg met toen nog assistent-trainer Kohler na een vermeend handgemeen.

Voorzetten

In deze eerste 45 minuten, die de Marokkaans-Nederlandse voetballer in deze op de accommodatie van Alkmaarsche Boys gespeelde wedstrijd werden gegund, viel hij twee keer op. Na zijn directe tegenstander goed voorbij te zijn gegaan gaf hij een hoge voorzet die terecht kwam bij zijn Engelse teamgenoot Darius Johnson, die de bal echter verkeer raakte en zijn inzet dan ook naast het Gentse doel zag verdwijnen. Pal voor rust viel Ould-Chikh nog eens op door een goede voorzet te geven op zijn spits Lequincio Zeefuik, die echter de voorzet van de oud-ADO speler naast kopte. In de tweede helft wisselde Kohler de startende elf, waardoor ook Ould-Chikh de rest van de wedstrijd op de tribune moest volgen.

De jongere broer van Bilal, Walid (22), komt dit seizoen uit voor Roda JC, dat hem van FC Volendam huurt.

Lees verder