ADO Den Haag vervolgt oefenwedstrijden met eerste verlies

ADO Den Haag speelde de derde oefenwedstrijd als voorbereiding op de competitie zonder publiek. Tegenstander was dit keer het uit België (Denderleeuw) afkomstige FCV Dender. Uiteraard is het de bedoeling om in deze oefencampagne de juiste formatie te vinden, waardoor er veel werd gewisseld. Uiteindelijk moest ADO Den Haag de winst 1-2 aan FCV Dender laten.

Tekst: John Carlier           |        Foto’s: Aad der Knaap

Bij het begin van de wedstrijd liet ADO Den Haag een hoopvol beeld zien. Dhoraso Klas mocht al in de vijfde minuut een vrije trap op de rand van het strafschopgebied nemen, maar nog zonder resultaat. FCV Dender, niet geschrokken van deze situatie, kwam beter in het spel en forceerde in de achtste minuut al een corner, maar deze werd door de verdediging van ADO Den Haag goed afgeslagen en kon van hieruit weer direct een goede aanval opzetten. Vanuit deze aanval kwam de bal bij Calvin Gustina die hard uithaalde maar de bal op de lat zag afketsen.

Hierna werd FCV Dender weer gevaarlijk met twee corners, maar nog steeds zonder het gewenste resultaat. Howel het spel in de beginfase over en weer ging, was het toch ADO Den Haag dat in de zestiende minuut voor het eerste echte gevaar zorgde. Sacha Komljenovic kon na een steekpassje alleen op de keeper afgaan, maar de Belgische sluitpost wist met een goede redding nog net de bal tot corner te verwerken. Hoewel FCV Dender hierna nog een corner forceerde, was het toch ADO Den Haag dat via Sacha Komljenovic met een prachtig schot in de uiterste hoek de stand op 1-0 kon brengen.  Na dit doelpunt pakte FCV Dender de draad toch weer goed op en probeerde snel de gelijkmaker te forceren. Ondanks twee corners bleef die gelijkmaker nog uit.

ADO Den Haag wisselde in de slotfase van de eerste helft Tyrese Asante voor Niels Noordhoek, maar ook deze wissel leidde nog niet tot de 2-0. Ondanks het feit dat FCV Dender nog een corner kreeg, was het toch weer ADO Den Haag dat via Sacha Komljenovic op een pass van Amir Absalem voor 2-0 had kunnen zorgen, maar zijn schot kwam recht in de handen van de doelman. Het eveneens goede spel van FCV Dender in de eerste helft werd in de tweede helft snel beloond. Het was eerst Ridwane M’Barki die een niet te missen kans kreeg, maar de inzet werd door Hugo Wentges perfect gestopt. Maar in de negenenveertigste minuut was het wel raak. Kjetil Borry scoorde vanuit een vrije trap de gelijkmaker, nadat eerst nog een doelpunt voor FCV Dender op basis van buitenspel was afgekeurd. Een terechte 1-1 stand. Na dit doelpunt raakte Daryl Werker geblesseerd en werd vervangen door Gylermo Siereveld.

FCV Dender voerde daarna de druk op, waardoor de verdediging van ADO Den Haag toch enigszins ging wankelen en uiteindelijk kwam de thuisploeg in de zesenvijftigste minuut op achterstand. Lennard Hens bracht de stand op 1-2. Na dit doelpunt was er meer aandacht voor het wisselen van spelers dan het opbouwen van goede aanvallen. In de achtenvijftigste minuut wisselde FCV Dender bijna het hele elftal en vier minuten later was het ADO Den Haag dat hetzelfde deed door acht nieuwe spelers in te brengen.

Hoewel trainer Darije Kalezic veel energie stak in het geven van aanwijzingen, kon ADO Den Haag geen redelijke aanval meer opzetten, waardoor kansen achterwege bleven. Wel moet gezegd worden dat dit zeker de verdienste was van het goede spel van FCV Dender. De wedstrijd ging uit als een nachtkaars en ADO Den Haag moest genoegen nemen met een nederlaag. Hoewel een overwinning een leuker resultaat geweest zou zijn, moet deze wedstrijd toch gezien worden als een oefenwedstrijd, waarbij de voltallige selectie de kans kreeg om zich te laten zien. Wellicht leidt de volgende oefenwedstrijd tegen Beveren in België tot een beter resultaat.

Opstelling ADO Den Haag:

Wentges; Asante (36. Noordhoek), Ates (60. Sürmeli), Werker (50. Siereveld), Absalem (60. Owusu); Klas (60. R. Esajas), Gustina (60. Van Houwelingen), Komljenovic (60. Achemlal); Sellouki (60. Belarbi), Struick (46. Shahaj) (79. De Bruin)), Rehmi (60. Velland).

 

Lees verder