Nieuwsflits Tweede Divisie

In de rubriek ‘Nieuwsflits’ brengt Haaglanden Voetbal periodiek ook info over clubs uit de Tweede Divisie waarin ook regioclub Scheveningen uitkomt.

Excelsior Maassluis heeft haar eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding erop zitten. De formatie van trainer Steye Jacobs was te gast op de Open Dag van SC Telstar en werkte vroeg in de middag een uiterst nuttige wedstrijd af tegen de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Na een 1-0 ruststand, stond er na negentig minuten een 5-3 eindscore op het bord. Trainer Jacobs van de Triocolores kon door vakantie en blessures nog niet beschikken over zijn voltallige selectie. Pieter Langendijk, Jorn Ringelberg en Dave van Delft namen de doelpunten van Excelsior Maassluis voor hun rekening.

In de laatste oefenwedstrijd van het eerste deel van de voorbereiding heeft Katwijk met 6-0 gewonnen van FC Rotterdam.

De goals aan Katwijk-zijde kwamen op naam van Freriks, Brandsma, Daleman, Yamaguchi, Amrani en Janmaat. De selectie gaat nu genieten van een weekje vrij, voordat op maandag 24 juli de eerste training van de tweede helft van de voorbereiding op het programma staat. Op 29 juli wordt er weer gevoetbald. Dan vindt het visserijtoernooi plaats op De Krom.

In een drukbezochte oefenwedstrijd bij FC Rijnvogels, heeft Rijnsburgse Boys een eerste overwinning geboekt. Op de Kooltuin werd het nieuwe kunstgrasveld in gebruik genomen en won Rijnsburgse Boys met 1-4.

De bezoekers gingen flitsend van start. Binnen tien minuten stond het 0-2 door doelpunten van Furhgill Zeldenrust en Dani van der Moot. Dat was tevens de ruststand. In de rust een veel wisselingen en na de thee een FC Rijnvogels dat beter uit de startblokken kwam en direct 1-2 maakte door Maarten Reyneveld. Uiteindelijk werd het 1-3 door wederom Dani van der Moot en werd de eindstand op 1-4 bepaald door een treffer van Denzell Nijenhuis, die in de rebound alert reageerde op een inzet van Mitchi Huijsman.

Komende zaterdag speelt Rijnsburgse Boys thuis tegen TEC. Aanvang is 15.00 uur.

Jong AZ is nog altijd ongeslagen in de voorbereiding. De ploeg van trainer Jan Sierksma was zaterdag ook te sterk voor Spakenburg. Op Sportpark De Westmaat eindigde een vermakelijke wedstrijd in 1-4. Mexx Meerdink (penalty), Ro-Zangelo Daal en Ricuenio Kewal (2x) maakten de doelpunten voor Jong AZ. Voor Spakenburg deed Masies Artien bij een 0-1 stand iets terug vlak voor rust (1-1).

Op sportpark Zuid in Groesbeek trad De Treffers aan tegen de Franse topclub Olympique Lyon, met grootheden als Lacazette en Lovren. Het werd slechts 2-1 voor de Fransen. De Treffers, nog geen week in training en dan toch al formidabel tegenstand bieden in een oefenwedstrijd tegen een Franse topclub.

De vele toeschouwers konden genieten van een duel, dat het aanzien meer dan waard was. Vooraf de verwachting, dat Olympique Lyon de wedstrijd naar haar hand zou zetten. Maar dat was niet de inzet van de roodzwarten. De eerste twintig minuten waren volledig voor de thuisclub. In de 47e minuut kwam De Treffers door een feilloos genomen strafschop van Coen Maertzdorf op voorsprong. In de tweede helft kreeg De Treffers ook nog kansen, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Nadat de Fransen eerst langszij waren gekomen (1-1) scoorde, ook uit een strafschop, Jeff Reine Adelaide in de 88e minuut de 1-2.

 

Lees verder