ADO Den Haag Vrouwen versterkt zich met Lakeesha Eijken

Het vrouwenelftal van ADO Den Haag heeft zich versterkt met Lakeesha Eijken. De 22-jarige aanvalster komt over van het Belgische Standard Luik en tekent voor één seizoen in de Hofstad.

Foto’s: Eric de Wit

Lakeesha Eijken doorliep meerdere nationale jeugdelftallen en maakte in 2020 de overstap van het Beloftenelftal van Ajax naar KAA Gent, waar zij uitkwam op het hoogste Belgische niveau; de Super League. Na twee seizoenen bij De Buffalo’s maakte Eijken afgelopen zomer de overstap naar Standard Luik.

,,De komst van Lakeesha Eijken hing vorig seizoen al in de lucht, maar is nu dan toch echt officieel geworden”, merkt Technisch Manager Annabel Toorenburg, vol trots op op de eigen clubsite. ,,We hadden Lakeesha al langer op het oog, maar waren daarin absoluut niet de enige. We zijn daarom erg blij dat het uiteindelijk gelukt is om haar naar Den Haag te halen. Voor een aantal speelsters, zoals Susanna, Loonen en Vande Velde, is Lakeesha een oude bekende. Ze speelde bij haar vorige clubs veel vanaf de flank, maar is op alle aanvallende posities inzetbaar. Een snelle, doelgerichte speelsters met veel dreiging en de nodige ervaring.”

Lakeesha Eijken kijkt uit naar haar tijd bij ADO Den Haag. ,,Ik ben blij om voor ADO Den Haag te gaan spelen. Ik kan niet wachten om aan te sluiten en te beginnen aan de voorbereiding. Ik heb er vertrouwen in dat we als team dit seizoen mooie presentatie gaan neerzetten.”

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder