Maurice Steijn pakt winst met Ajax tegen Shakhtar Donetsk

Maurice Steijn (foto) speelde de eerste oefenpot met Ajax teleurstellend gelijk tegen FC Den Bosch. In haar tweede duel in de voorbereiding was Ajax met 3-0 te sterk voor Shakhtar Donetsk, dat in Vlaardingen een trainingskamp heeft belegd.

Ajax startte zonder Steven Berghuis, Gerónimo Rulli en Francisco Conceição. Davy Klaassen mocht de aanvoerdersband dragen. Ajax begon wat slordig aan het duel, maar kwam na negentien minuten aan de leiding. Devyne Rensch werd onderuitgehaald in de zestien en Mohammed Kudus scoorde vanaf elfmeter.

Voor rust werd nog tweemaal gescoord door de ploeg van Steijn. Steven Bergwijn scoorde op aangeven van Kudus en laatstgenoemde nam de derde treffer voor zijn rekening na voorbereidend werk nu van Berghuis: 3-0. Na de pauze stuurde Steijn een compleet ander team het veld in. Gescoord werd er niet meer in het tweede bedrijf.

Lekker

Steijn na afloop van het oefenduel tegen de ploeg uit Oekraïne tegenover Ajax TV: ,,Winnen voelt altijd lekker. Ook de manier waarop was goed. In de eerste helft hebben we behoorlijk voetbal laten zien. We hebben druk gezet waar het kon, veel kansen gecreëerd en goede doelpunten gemaakt. Ja, ik was over het eerste uur, de eerste 65 minuten zeer tevreden.”

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder