ADO Den Haag huurt Henri Koudossou van FC Augsburg

ADO Den Haag huurt tot het einde van dit seizoen Henri Koudossou (foto) van FC Augsburg. De 23-jarige multifunctionele vleugelspeler sluit per direct aan bij de spelersgroep van trainer Darije Kalezic.

Koudossou, geboren in München, speelde in zijn jeugd bij het Duitse FC Ismaning en FC Memmingen om vervolgens in 2018 de overstap te maken naar SV Pullach. In 2020 speelde Koudossou zich in de kijker bij FC Augsburg en maakte hij de overstap naar de voetbalclub uit Beieren. In twee seizoenen voor het tweede elftal van Augsburg was Koudossou, die de hele rechterflank kan bestrijken, bij negentien doelpunten in 38 wedstrijden betrokken. Hierna volgde een huurperiode bij SC Austria Lustenau, een club uit de hoogste Oostenrijkse voetbalcompetitie. Koudossou tekende vorig jaar een contract tot medio 2025 bij FC Augsburg.

Joris Mathijsen, technisch directeur van ADO Den Haag over de nieuwkomer: ,,Henri heeft in het verleden op verschillende posities op de rechtervleugel gespeeld. Dit maakt hem een bruikbare speler en een welkome versterking voor de selectie. We zijn blij hem komend seizoen te kunnen huren van FC Augsburg en zullen er alles aan doen om hem hier thuis te laten voelen.” Henri Koudossou zelf over zijn overstap op de site van ADO Den Haag: ,,Ik wilde me graag zo goed mogelijk verder ontwikkelen. De gesprekken met de club trokken mij over de streep. Hier denk ik mooie stappen te kunnen zetten en wil ik graag helpen de ambities van de club waar te maken. Ik heb veel zin om hier te starten en met iedereen kennis te maken.”

(Foto’s: ADO Den Haag/Angelo Blankespoor)

Lees verder