WK Vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland begint donderdag

Op donderdag 20 juli begint het WK Vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland. De finale wordt gespeeld op zondag 20 augustus. De Oranje Leeuwinnen starten het WK op zondag 23 juli tegen Portugal.

Op de openingsdag wordt om 09.00 uur (Nederlandse tijd) gespeeld in groep A het duel tussen Nieuw-Zeeland en Noorwegen in het Eden Park in Auckland. Om 12.00 uur (ook Nederlandse tijd) volgt dan de ontmoeting in groep B tussen Australië en Ierland. Die wedstrijd staat gepland in het Sydney Football Stadium.

Het programma van het WK Voetbal begint voor de Oranje Vrouwen dus met de groepswedstrijden in Poule E. Nederland speelt in de poulefase eerst op zondag 23 juli tegen Portugal. Die wedstrijd wordt gespeeld om 09.30 uur Nederlandse tijd, in Dunedin in Nieuw-Zeeland. Ter plaatse is het dan 19.30 uur. Daarna volgen voor de ploeg van trainer Andries Jonker (foto) de duels tegen de Verenigde Staten (op donderdag 27 juli vanaf 03.00 uur Nederlandse tijd. In Wellington in Nieuw-Zeeland, is het dan 13.00 uur.) en Vietnam (op dinsdag 1 augustus 2023 om 09.00 uur Nederlandse en 19.00 uur lokale tijd.) Dat laatste duel is ook weer in het Dunedin Stadium, in de gelijknamige plaats in Nieuw-Zeeland.

Andries Jonker
Lees verder