Bizarre ontknoping nacompetitiefinale in Friesland: ‘Penaltyserie na maand overgenomen’

Hoewel de meeste ploegen weer bijna aan de voorbereiding beginnen was in Friesland nog onduidelijk welke ploeg zich tot winnaar van de nacompetitie mocht kronen, voor een plaats in de tweede klasse.

Heerenveense Boys en vv Hardegarijp waren in afwachting van het oordeel dat de KNVB zou vellen over de finale van de nacompetitie. De KNVB-regels stellen dat bij een strafschoppenserie een gelijk aantal spelers gekozen mag worden. Omdat één van de ploegen al een rode kaart had gehad, diende er ook een speler van de tegenpartij uitgesloten te worden. Dat gebeurde niet waardoor er bezwaar tegen de uitslag werd aangetekend.

Nieuwe serie

Dat bezwaar werd door Heerenveense Boys gestart. De club wilde een nieuwe strafschoppenserie en kreeg daarin van de KNVB gelijk. vv Hardegarijp ging echter in beroep maar ving bot bij de KNVB. Dinsdagavond werd de strafschoppenserie na ruim een maand overgenomen. Heerenveense Boys deed dat het beste en promoveert alsnog naar de tweede klasse waar het eerst de serie dus verloren had.

Lees verder