Sjaak Polak: ,,Ik heb een kruiwagen met een lekke band”

Sjaak Polak was trainer bij GDA, stapte over naar het op divisieniveau spelende SJC en had de laatste jaren de ADO Den Haag vrouwen in de Eredivisie succesvol onder handen. Op dit moment heeft hij echter geen club, maar is deze weken zeer actief bezig met het Team VVCS. Een team waarin spelers proberen alsnog ergens een contract af te dwingen.

Ook Sjaak Polak hunkert naar een job in het betaalde voetbal. Gelet op zijn papieren zou dat als assistent-trainer moeten zijn, want hij is – hoewel hij zich al vaker heeft aangemeld – nog niet toegelaten tot de cursus UEFA Pro (coach Betaald Voetbal). In de rubriek ‘Pezen in de Provincie’ zegt hij daarover in VI: ,,Ik weet echt dat ik het kan, maar ik kom niet op de cursus. Dat blijft frustrerend, ik weet niet wat het is. Maar assistent worden is ook mooi. Dan wil ik de hoofdcoach hoofdpijn bezorgen. Jonge jongens, die denken dat ze geen kans krijgen, beetpakken en extra met ze trainen. Zodat een hoofdtrainer lastige keuzes moet gaan maken. Zo’n rol past bij mij.”

Kruiwagen

Sjaak Polak wil graag aan de slag, bij voorkeur in het betaald voetbal. Hij zit nog vol ambitie. ,,Ik wil me verder ontwikkelen als trainer, omdat ik de beste wil worden. Overal waar ik zat, heb ik ook best wel resultaten gehaald. De spelers hier zeggen: hoe kán het dat jij geen club hebt? Tja. Andere trainers hebben een kruiwagen, ik niet. Ja, eentje met een lekke band”, zegt hij in VI.

Maar deze zomer eerst het karwei klaren met Team VVCS. ,,Dit team herbergt uitstekende spelers, die echt zo bij een club een contract kunnen tekenen. We spelen niet voor niets tegen sterke tegenstanders in deze periode”, liet hij eerder weten aan Haaglanden Voetbal.

Lees verder