KNVB maakt competitieprogramma Azerion Vrouwen Eredivisie bekend

Het competitieprogramma voor de Azerion Vrouwen Eredivisie voor het seizoen 2023-2024 is definitief. Kampioen Ajax en bekerwinnaar FC Twente trappen de voetbaljaargang zaterdag 2 september af met de wedstrijd om de Supercup. Een week later gaat de competitie van start. ADO Den Haag vrouwen start nu op vrijdag 15 september met een thuiswedstrijd tegen PSV.

De Azerion Vrouwen Eredivisie bestaat dit seizoen door de komst van FC Utrecht uit twaalf clubs. De plek van vv Alkmaar is overgenomen AZ. De clubs in de Azerion Vrouwen Eredivisie spelen 22 speelrondes. De eerste zeven speelrondes zijn concreet ingevuld, de overige wedstrijden zijn alleen voor een bepaald weekend ingepland. Later worden de speeldata en -tijden voor deze wedstrijden definitief.

De competitie begint voor Ajax, FC Twente, ADO Den Haag en sc Heerenveen één week later. Doordat Ajax en FC Twente uitkomen in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League, zijn hun wedstrijden in speelronde 1 doorgeschoven naar medio december.

Competitieverloop

De winterstop loopt van zondag 17 december tot vrijdag 19 januari. De competitie eindigt uiterlijk zondag 12 mei, waarna de Eredivisie Cup van start gaat.

TOTO KNVB Beker Vrouwen

Vanaf de achtste finales van de TOTO KNVB Beker Vrouwen in februari stromen de Eredivisieclubs in het bekertoernooi in. Op maandag 20 mei staat de finale van de TOTO KNVB Beker Vrouwen op het programma.

ESPN

De wedstrijden die op zondag om 12.15 uur worden gespeeld zijn grotendeels live te zien bij ESPN.

Champions League

De landskampioen en de nummer twee in de eindstand van de Azerion Vrouwen Eredivisie plaatsen zich voor de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League.

Klik HIER voor het programma van de Azerion Vrouwen Eredivisie

Lees verder