Nieuwsflits Tweede Divisie

In de rubriek ‘Nieuwsflits’ brengt Haaglanden Voetbal periodiek ook info over clubs uit de Tweede Divisie waarin ook regioclub Scheveningen uitkomt.

Leroy George sluit per direct aan in de selectie van GVVV. De 36-jarige aanvaller komt over van VVSB en startte donderdagavond in de ploeg van trainer Gery Vink de voorbereiding. Leroy George tekent in Veenendaal een contract voor een seizoen. De linksbuiten was afgelopen seizoen met achttien treffers topscorer bij VVSB.

Aanvaller Tim Freriks heeft vv Katwijk per direct verlaten. Hij is vertrokken naar Akademisk Boldklub in Denemarken, de club waar onlangs ook Killian van Mil naar vertrok. De aanvaller tekent daar een contract voor twee seizoenen. De club uit Denemarken heeft het nog doorlopende contract van Tim Freriks met vv Katwijk afgekocht. De 24-jarige Freriks kwam in de zomer van 2020 naar vv Katwijk. Hij speelde eerder in de jeugdopleiding van FC Groningen en maakte daar zelfs zijn debuut in de Eredivisie. Hierna stapte hij over naar FC Utrecht, waar hij later door ziekte noodgedwongen moest stoppen. Via OFC uit zijn woonplaats Zaandam werd hij een jaar later door vv Katwijk opgepikt.

Na de bijna stunt tegen Olympique Lyonnais, staat er op 1 augustus wederom een mooi oefenduel op het programma voor De Treffers. De Tweede Divisionist uit Groesbeek neemt het dan op tegen Venezia. De Italiaanse club speelt ook oefenwedstrijden tegen Eredivisionisten NEC en PEC Zwolle. Venezia komt uit op het tweede niveau in Italië: de Serie B. Afgelopen seizoen plaatste het zich voor play-offs voor promotie, maar werd in de eerste ronde uitgeschakeld door de latere promovendus Cagliari. Bij de Italianen speelt de Nederlander Daishawn Redan. Hij speelde in de Eredivisie voor FC Groningen, PEC Zwolle en FC Utrecht. Andere oud-Eredivisionisten zijn Niki Mäenpää (onder meer AZ) Dennis Johnsen  (Heerenveen) en Andrija Novakovich. (Telstar en Fortuna Sittard). De wedstrijd van de equipe van trainer Leeroy Echteld start om 19.30 uur op sportpark Zuid. Entree is gratis.

Lees verder