Oud-FC ‘s-Gravenzande ontmoet Oud-Westlands Elftal

Op zaterdag 19 augustus aanstaande zal in de pauze van het BOAL International U14 Tournament een wedstrijd worden gespeeld tussen Oud-FC ’s-Gravenzande en het Oud-Westlands Elftal.

Rondom deze wedstrijd zal een collecte worden gehouden voor het Maxima Centrum en Jade Kops. De wedstrijd begint om 13.00 uur en staat onder leiding van Cees Molenaar.

Oud-FC ‘s-Gravenzande

Staand van links naar rechts: Wim van Laar, Hans van Laar, Mark van Antwerpen, Piet-Jan Epema, Reza de Haan, John Kraan, Frans van der Weiden en Pieter van Dop.
Zittend van links naar rechts: Sevy Claudio, Emiel Grootscholten, Peter van Zanten, Simon Zwijgers, Ad Vermolen, Johan de Voogd en Roy Krijger. Op de foto ontbreken de volgende spelers en elftalbegeleider: Joost Barendse, Marcel van Wieren, Michel de Hart(k), Martijn Bentvelzen, George van Scheijndel, Fred Vermeer, Dion Meulink, Leo van de Berg (elftalbegeleider)

Oud-Westlands Elftal

Pascal van Eck (k), Maurice Voskamp, Regilio Reincke, Jasper van Dijk, Danny Bijl, Marko van der Knaap, Maurice Schooneman, Barry de Man, Patrick van den Ende, Paul van Leeuwen, Wim Grootscholten, Marcel van Vliet, René van Schie, Gerard van Emmerik, Romke van Velden, Sebastiaan van den Berg. Coaches: Johan Voskamp en Herman van Dinten

Jade Kops

René Kops, jeugdtrainer van FC ’s-Gravenzand vertelt het verhaal over zijn dochter Jade.

,,Mijn dochter Jade was net 14 jaar geworden. Een gezonde en bedrijvige jonge meid zonder zorgen. Tenminste…tot dan! Jade had al enige tijd een wat vreemde klank in haar stem. We planden een afspraak bij de huisarts om een doorverwijzing te vragen voor de logopedist. Op dat moment nog onwetend dat ons leven van het één op andere moment volledig op zijn kop zou komen te staan.

Eén blik achter in haar keel liet de huisarts alle alarmbellen rinkelen. Direct werden we doorgestuurd naar het ziekenhuis en niet veel later zaten we in het Prinses Maxima Centrum, het landelijke oncologisch centrum voor kinderkanker. Bij Jade werd een Rhabdomysarcoom gevonden, een zeldzame spiertumor in haar keel. Jade bleek ook nog eens het zeldzame agressieve MYO-D gen te hebben. We werden zonder pardon ‘de wereld van kinderkanker’ ingegooid. De grootste angst voor iedere ouder werd voor ons werkelijkheid.

Inmiddels zijn we twee jaar verder en heeft Jade al ruim 500 chemobehandelingen, tientallen opnames, scans, operaties en vele bestralingen gehad. Haar hele pubertijd is weg en ons gezin leeft met een ondraaglijke angst. Omdat de tumor in haar keel ook nog eens om haar halsslagader is genesteld, is operatieve behandeling helaas niet mogelijk. Artsen vanuit vele landen buigen zich over haar casus. Aan de ene kant fijn dat zoveel expertise zich over haar ontfermt, maar tegelijkertijd ook verontrustend.

Een kind met kanker ontvangt voor iedere nare behandeling een kraal aan een ketting, de zgn. Kanjerketting. De ketting van Jade is inmiddels al langer dan negen meter! En nog altijd is zij niet klaar. In januari 2023 dachten we dat zij klaar was met alle behandelingen. Jade ontving hiervoor de symbolische bloemenkraal. Echter, welgeteld één dag later, kregen wij het afschuwelijke bericht dat de uitkomst van de scan niet goed was. De kanker was terug Een rollercoaster in het kwadraat. Jade heeft in ieder geval tot november 2023 nog een aantal chemokuren te ondergaan. Ontzettend zwaar, maar met haar positivisme en wilskracht gaat ze de strijd aan. Hoe alles er daarna uit zal zien is nog onzeker.”

(Foto’s: FC ‘s-Gravenzande)

Lees verder