Marius van Mil van ADO Den Haag per direct terug naar Excelsior Maassluis

De hoofdmacht van Excelsior Maassluis wordt per direct versterkt met de komst van Marius van Mil (foto). De 21-jarige centrumspits keert na twee seizoenen ADO Den Haag terug bij de Tricolores en tekent op Sportpark Dijkpolder een overeenkomst tot medio 2024.

In tegenstelling tot Milan van Ewijk heeft zijn verblijf bij ADO Den Haag – mede door blessureleed – niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Van Mil debuteerde in het seizoen 2021-2022 onder leiding van toenmalig hoofdtrainer Dogan Corneille in het eerste elftal van Excelsior Maassluis. Ondanks dat dit seizoen vroegtijdig werd onderbroken vanwege de coronacrisis liet de inwoner van Den Hoorn een indrukwekkende indruk achter. In zes wedstrijden scoorde de centrumspits zes keer en leverde dit hem een transfer naar ADO Den Haag op. In de Hofstad maakte Van Mil zijn profdebuut maar bleef, mede vanwege blessureleed en grote concurrentie, een doorbraak uit.

Blij

Van Mil is blij om weer terug te keren bij de club waar hij eerder sinds de Onder 17 actief was. ,,Ik heb in de jaren dat ik al bij Excelsior Maassluis heb gevoetbald altijd een leuke tijd gehad. In de periode dat ik bij ADO Den Haag onder contract stond ben ik nog verschillende wedstrijden komen bezoeken en heb ik tevens altijd contact met de mensen bij de club gehouden. Ik kijk er dan ook heel erg naar uit om vanaf dit seizoen weer in het rood-wit-blauwe-shirt te mogen spelen.’’

Versterking

Kersvers Technisch Manager Vincent van den Berg is verheugd met het vastleggen van Van Mil. ,,Als opleidingsclub gunnen wij talenten de stap naar een profclub, maar ontvangen we deze ook met open armen terug als dit avontuur niet uitpakt als van te voren gedacht. Met Marius hebben wij de gewenste versterking voorin, die al bewezen heeft makkelijk te kunnen scoren’’, laat hij weten op de site van de Tricolores.

Lees verder