Beach Soccer: BS Scheveningen pakt opnieuw titel op NK

BS Scheveningen is er wederom in geslaagd de nationale titel bij het Beach Soccer in de wacht te slepen. In de finale in het Scheveningse Beach Stadium was BS Scheveningen tegen BS Zwolle met 3-0 te sterk.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Om tot de finale te komen werd eerst in twee poules gespeeld en de nummers 1 en 2 plaatsten zich voor de halve finale. In de poulewedstrijden wist BS Scheveningen de eerste wedstrijd nipt met 1-0 te winnen van BS Eindhoven door een doelpunt van Donny van Oijen.

De tweede wedstrijd ging tegen de ‘amateurs’ van SVV Scheveningen met 3-0 verloren. Namens SVV Scheveningen scoorde Coen Soonieus en Matthew Boelhouwer (2x).

In de derde poulewedstrijd ging het tegen BS Zwolle lopen bij BS Scheveningen en scoorde Lody Dijkhuizen twee keer: 2-0.

De vierde en laatste poulewedstrijd tegen Het Duinpannetje uit Schoorl begon slecht. Eerst kwam BS Scheveningen op achterstand, maar na een ingooi van Tim Peeters kopte aanvoerder Dennis Lubout de gelijkmaker binnen. De winnende treffer werd door Tim Peeters binnengekopt na een ingooi van Gino Mulder: 2-0.

Na de poulewedstrijden was BS Scheveningen de nummer 1 in de poule en speelde de halve finale tegen BS Egmond (vorig naar nog finalist tegen BS Scheveningen). De wedstrijd bleef lang hangen op een 0-0 stand. Met slechts nog dertig seconden op de klok maakte Tim Peeters met een schitterende omhaal de winnende treffer en plaatste BS Scheveningen zich voor de tweede maal op rij voor de finale.

Finale

In de finale tegen BS Zwolle, dat in de poulefase ook al was verslagen, nam Scheveningen vanaf de aftrap het initiatief en de leiding. Donny van Oijen schoot via de vingertoppen van de Zwolse keeper en de ‘man die de paal moest dekken’ de openingstreffer binnen. Twee minuten later was opnieuw van Oijen van afstand trefzeker. En in de slotfase bepaalde Gino Mulder de eindstand op 3-0.

Op het terras kreeg aanvoerder Dennis Lubout van voorzitter Maikel Schats van de BeachSoccerbond Nederland de kampioenschaal uitgereikt.

 

 

 

Lees verder