Geen toekomst voor Voorburgse doelman Rody de Boer bij Kerkrade

De toekomst van de Voorburgse doelman Rody de Boer (foto) lijkt niet bij Roda JC te liggen. De concurrent van ADO Den Haag in de Keuken Kampioen Divisie is een zoektocht begonnen naar een nieuwe keeper.

Tekst: Peter Petit

De huidige drie sluitposten, naast de 25-jarige De Boer ook Loek Hamers en Jordy Steins, zijn hierover door de leiding van Roda JC ingelicht, zo laat de website van de streekomroep in de regio Parkstad, ZO-nieuws, weten.

Desgevraagd laat manager Servais van de koempelclub weten dat hij momenteel de markt aan het bekijken is welke opties er voor De Boer en zijn twee collega’s zijn. ,,Rody komt bij ons terug in gesprek om aan te geven of hij de concurrentie aan wil gaan of naar elders wil vertrekken”, laat Servais weten.

Forum Sport

De Boer, afkomstig van Forum Sport voordat hij naar de jeugd van ADO Den Haag ging en zoon van oud-ADO doelman Leo de Boer, werd medio 2021 naar Kerkrade gehaald door toenmalig technisch directeur Jeffrey van As. De Hagenaar maakte een te wisselende indruk op de technische leiding van de ploeg uit Zuid-Limburg en raakte op een bepaald moment zijn basisplaats kwijt aan huurling Moritz Nicolai. Rody was van 2014 tot 2017 derde en vierde keeper bij de eerste selectie van ADO waarvoor hij nooit debuteerde. Hij vertrok vervolgens naar Telstar waar hij 37 maal het doel verdedigde. Voordat hij naar Kerkrade ging kwam De Boer nog uit voor AZ, Jong AZ en de Graafschap.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder