Emanuel Emegha sluit zich aan bij de Racing Club de Strasbourg Alsace

De Nederlandse spits Emanuel Esseh Emegha (foto) heeft voor vijf jaar getekend bij Racing Club de Strasbourg Alsace. Emegha, heeft een vader uit Tongo en een moeder uit Nigeria, is geboren in Den Haag en heeft de Nederlandse nationaliteit.

Tekst: Ton Beije

Hij speelde in deze regio in de jeugd van WIK en Vredenburch. Deze clubs zouden ook van zijn overgang van Sturm Graz naar RC Strasbourg (financieel) voor dertien miljoen euro kunnen profiteren.

Deze atletische spits (1,95 meter), genoot – naast WIK en Vredenburch – een deel van de opleiding bij Sparta, waar hij in 2020 een contract tekende. Na 39 optredens op het hoogste niveau in diverse competities en een kort verblijf in België (Royal Antwerp), sloot Emegha zich aan bij SK Sturm Graz in Oostenrijk, de club waar hij het afgelopen seizoen 27 competitiewedstrijden (met negen treffers) en 5 Europa League-duels speelde (één doelpunt).

Investeren

,,We verwelkomen Emanuel. Op aanvalsniveau wilden we investeren in een veelbelovende jonge speler met grote kwaliteiten. Emanuel is een jongen die we kenden en die al een sterke indruk op ons had gemaakt. We zijn erg blij hem te verwelkomen bij Racing”, laat president Marc Keller op de clubsite weten. ,,We hebben Emanuel gedurende twee en een half jaar verschillende keren begeleid en afgelopen voorjaar opnieuw tijdens een toernooi in Marbella, waar hij met de U20 van Nederland twee keer scoorde tegen Frankrijk”, bevestigt Loïc Désiré, hoofd van de scoutingsafdeling van Racing. ,,Hij heeft een compleet spitsprofiel, met grootte en mobiliteit, geweldige scorende vaardigheden en nog veel ruimte voor verbetering.”

Ambities

Emanuel Emegha zelf over zijn overgang: ,,Ik ben verheugd en voldaan om deel uit te maken van Racing en het prestigieuze Franse kampioenschap. Ik kan niet wachten om aan het werk te gaan. Ik heb gesproken met de leiders en de coach die me vertelden over hun ambities met het team dit seizoen en ik had meteen een heel goed gevoel. Mijn doelstellingen zijn duidelijk: zoveel mogelijk doelpunten maken om Racing te helpen en mijn steentje bijdragen. Ik hoorde veel goeds over de sfeer van La Meinau. Ik kan niet wachten om de supporters te ontmoeten, voor ze te scoren en ze plezier te geven.”

(Foto: Twitter RC Strasbourg)

Video’s via Twitter:

 

Lees verder