Nieuwsflits Derde Divisie

In de rubriek Nieuwsflits brengt Haaglanden Voetbal periodiek ook info over de competitie in de Derde Divisie waarin ook regiogenoot Quick uitkomt.

VVSB versterkt ploeg met voormalig jeugdspeler van Ajax en Manchester United. Hij is de vervanger voor de naar GVVV vertrokken Leroy George. De vereniging uit Noordwijkerhout maakte bekend dat het per direct een beroep kan doen op Gyliano van Velzen, die eerder actief was in de jeugdopleiding van Manchester United en Ajax. De aanvaller (29) maakt de overstap van het Cypriotische Peya 2014. Eerder speelde hij ook voor onder meer Telstar, Roda JC en FC Volendam.

Hoofdtrainer Danny Volkers stopt per 1 oktober bij SV Meerssen, of eerder als de club dan een nieuwe oefenmeester heeft aangetrokken. Volkers is onlangs benoemd tot fulltime hoofd van de jeugdopleiding bij Roda JC. Voorheen was hij al trainer van de O21 bij de betaald-voetbalorganisatie in Kerkrade.

In zijn nieuwe functie is Volkers ook lid van het technisch hart bij Roda JC. Zijn werkzaamheden in Kerkrade zijn niet te combineren met het trainerschap bij een amateurclub. Hij krijgt van Roda JC tot 1 oktober dispensatie, zodat SV Meerssen de tijd heeft om een opvolger te zoeken. Volkers neemt ‘met pijn in het hart’ afscheid van SV Meerssen, benadrukt hij. Hij heeft de club uit het Geuldal opnieuw naar de top van het amateurvoetbal gebracht, met als hoogtepunten het kampioenschap in de vierde divisie, de daaruit voortvloeiende promotie naar de derde divisie en deelname aan de landelijke beker, en het winnen van de districtsbeker. Na het vertrek van Volkers zullen de assistent-trainers Robert Smeets en Tini Ruys de trainingen bij SV Meerssen voorlopig leiden, samen met trainer Arno Coenen van het tweede elftal.

Lees verder