ADO Den Haag op schot tegen Onder 23-team van Standard Luik

ADO Den Haag, op trainingskamp in Wageningen, heeft in Broekhuizenvorst na een ruststand van 1-0 een 4-0 overwinning behaald op het Onder 23-team van het Belgische Standard Luik. Ook in dit oefenduel bracht trainer Darije Kalezic na rust nieuwe spelers in en ook na een uur spelen.

Foto’s: Johan Sepers

Op sportpark Het Venneke was de eerste mogelijkheid voor ADO Den Haag. Na elf minuten probeerde Sacha Komljenovic de vijandelijke doelman te verrassen met een lob, maar het speeltuig belandde op in plaats van in het doel. Aan de andere kant moest doelman Kylian Nikiema handelend optreden bij een vrije trap van Hakim Sahabo van Standrad Luik. De Belgische doelman was daarna driemaal alert bij inzetten van Sacha Komljenovic en twee keer Malik Sellouki. Vlak voor rust werd een inzet van Robyn Esajas nog net door een verdediger van Standard geblokt. De eerste helft leek met een 0-0 stand te eindigen, maar in de blessuretijd kwam ADO Den Haag dan toch op een 1-0 voorsprong. Een overtreding in de zestien op Rafael Struick leverde een strafschop op, die beheerst door Malik Sellouki werd benut: 1-0.

In de tweede helft kwam ADO Den Haag ook goed uit de startblokken. Beter dan de voorgaande twee oefenduels, waarin het al snel een tegentreffer kreeg te verwerken. Na bijna een uur spelen bediende Elijah Velland Sellouki op maat, maar zijn voortzetting was niet goed. In de 64e minuut wist ADO Den Haag de marge toch te verdubbelen door een treffer van Robyn Esajas: 0-2.

Wissels

Vlak daarvoor had Kalezic al zes wissels toegepast. In het veld kwamen Emre Ates (voor Tyrese Asante), Ronny Boakye (voor Amir Absalem), Gylermo Siereveld (voor Matteo Waem), Niels Noordhoek (voor Henri Koudosso), Kaj van Houwelingen (voor Sacha Komljenovic) en Sofyan El Hannoudi (voor Malik Sellouki). In de rust waren al gewisseld Kürsad Sürmeli en Rafael Struick voor respectievelijk Dhoraso Klas en Elijah Velland.

ADO Den Haag bleef de bovenliggende partij en vlak na de 2-0 was ook het derde Haagse doelpunt – een schot van Elijah Velland – een feit. Dhoraso Klas was al dicht bij de 4-0, maar zag zijn schot van afstand (de Belgische sluitpost stond te ver voor zijn doel) op het aluminium belanden. De 4-0 viel alsnog vlak voor tijd en de inzet van Klas was nu wel raak.

Vrijdag speelt ADO Den Haag op het trainingskamp haar tweede (besloten) oefenduel, tegen competitiegenoot VVV Venlo.

Opstelling ADO Den Haag

Nikiema, Asante (62. Ates), Absalem (62. Boakye), Waem (62. Siereveld), Koudosso (62. Noordhoek), Komljenovic (62. Van Houwelingen), Sürmeli (46. Klas), Sellouki (62. El Hannoudi), Struick (46. Velland), R. Esajas en Gustina.

Lees verder