Nieuwsflits Tweede Divisie

In de rubriek ‘Nieuwsflits’ brengt Haaglanden Voetbal periodiek ook info over clubs uit de Tweede Divisie waarin ook regioclub Scheveningen uitkomt.

Rijnsburgse Boys, competitiegenoot in de Tweede Divisie van Scheveningen, verloor dinsdag een oefenwedstrijd tegen Keuken Kampioen Divisionist SC Telstar met 1-0. Deze score had veel hoger uit kunnen vallen als de aanvallers van de ploeg uit Velsen niet zo slordig met hun kansen waren omgegaan. Bovendien bewees ex-Telstar doelman Wesley Zonneveld in het doel van Rijnsburgse Boys over grote kwaliteiten te beschikken. In de tweede helft bleef Telstar doorgaan met datgene waarmee het in de laatste periode van de eerste helft mee bezig was, het missen van opgelegde kansen. Ook voor Rijnsburge Boys kwamen er volop mogelijkheden, die echter niet besteed waren aan Dani van der Moot, Ilias Kariouh (ex-HBS) en Mitchi Huijsman. De grootste kans voor Rijnsburg kwam nog voor Gio van Ommeren, maar zijn schot was te zacht om de in de tweede helft ingevallen Telstar goalie Joey Houweling te kunnen verontrusten. Toen alle toeschouwers al rekening hadden gehouden met een doelpuntloos gelijkspel was het uiteindelijk de uit Leiden afkomstige Youssef El Kachatie die de thuisploeg de overwinning bezorgde, waardoor de Witte Leeuwen nog ongeslagen blijven in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Kozakken Boys maakt de komst bekend van Dico Jap Tjong. De middenvelder speelde vorig seizoen voor FC Eindhoven. De 24-jarige Amsterdam was na zijn vertrek bij FC Eindhoven op zoek naar een nieuwe uitdaging. De stage bij Kozakken Boys pakte goed uit, zodat hij een contract voor één seizoen tekende in Werkendam. Hij maakte eerder deel uit van de jeugdopleidingen van RC Genk en KV Mechelen en speelde voorheen ook bij Roda JC en OH Leuven.

Lees verder