Roy de Geus maakt stap van ADO Den Haag en wordt trainer in jeugdopleiding Westlandia

Komend seizoen wordt de trainersstaf van de Westlandia Academie versterkt met Roy de Geus (rechts op de foto). Hoofd Opleiding Pieter Jongmans (foto links) heeft na het vertrek van Mike Spencer (hij wordt hoofdtrainer van Haastrecht), met meerdere trainers gesprekken gevoerd.

Tijdens de gesprekken met Roy de Geus sloten visie en manier van voetballen sterk aan bij de Westlandia-opleiding, wat ertoe heeft geleid, dat hij de nieuwe hoofdtrainer van de O14-1 wordt.

De afgelopen jaren heeft Roy de Geus verschillende teams getraind in de opleiding van ADO Den Haag. Daarnaast is hij voetbaldocent bij het topsportplan op het Segbroek College, was assistent-trainer van het eerste elftal van sv Loosduinen en is eigenaar van Voetbalschool Kick.

Onderbouw

Pieter Jongmans en Michel van Zanten (coördinator onderbouw) hebben later gesprekken met De Geus gevoerd over plannen en visie van de onderbouw (het fundament van de opleiding). Na eerder gemaakte investeringen met trainers, gaat Roy de Geus ook de O8-selectiegroep trainen en coördineren. En gaat hij in de onderbouw techniektraining verzorgen aan verschillende selectieteams, dit is wederom een impuls die Westlandia wil maken.

Lees verder