Milan van Ewijk op weg naar Coventry City om transfer af te ronden

Voormalig ADO Den Haag-speler Milan van Ewijk (foto) staat op het punt een contract bij Championship League club Coventry City te ondertekenen. De ploeg van ADO’s jeugdproduct Gustavo Hamer zou bereid zijn een transfersom van vier miljoen euro voor de in Britse voetbalpers als ‘opwindende’ rechtsback aangekondigde verdediger aan zijn huidige club Heerenveen te betalen.

Tekst: Peter Petit

De transfer van de in Amsterdam geboren Van Ewijk (22) is ook goed nieuws voor ADO Den Haag, dat bij de transfer van de officieel snelste speler van de Eredivisie naar Heerenveen in 2021 een doorverkoopsom van naar verluidt twintig procent bedong, wat neerkomt op een bedrag van acht ton. Van Ewijk wordt vandaag, donderdag, nog in de West Midlands verwacht alwaar hij een medische keuring zal ondergaan en de transfer af zal ronden.

Target

Sinds de start van deze zomer transferwindow was Van Ewijk een gewilde target. Zo lieten Sporting Lissabon, Porto, Augsburg, Leeds United, Anderlecht en in eigen land PSV weten interesse te hebben, maar in de meeste gevallen bleef het bij informeren zonder dat de clubs doorpakten. Het contract van Van Ewijk bij Heerenveen liep nog door tot de zomer van 2025.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder