Sem Steijn basisspeler bij FC Twente in Europees duel tegen Hammerby

Sem Steijn (foto) speelt vanavond, donderdag, in de basis van FC Twente dat speelt tegen het Zweedse Hammerby. Het betreft hier een wedstrijd in de voorronde van de UEFA Conference League.

Tekst: Peter Petit

Debuterende trainer Joseph Oosting van de Tukkers liet woensdag weten niet om de 21-jarige oud-ADO Den Haag-speler heen te kunnen. ,,Sem heeft het goed gedaan in de voorbereiding”, aldus de 51-jarige Oosting. Steijn krijgt in deze wedstrijd te maken met oud-clubgenoot Shaquille Pinas (25). De Nederlands-Surinaamse voetballer verruilde ADO Den Haag in de zomer van 2021 voor het Bulgaarse PFK Loedogorest om na één seizoen zijn loopbaan in de Zweedse hoofdstad Stockholm bij Hammerby voort te zetten. Pinas kon zijn teamgenoten van de nodige informatie over FC Twente voorzien, hij volgt het Nederlandse voetbal nog op de voet, mede door het kijken naar de Eredivisiewedstrijden op de Nederlandse zenders die hij thuis in Stockholm kan ontvangen

De wedstrijd FC Twente – Hammerby is vanavond om 20.00 uur te zien op Veronica tv, de voorbeschouwing begint om 19.55 uur.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder