Oefenvoetbal: Scheveningen trekt op Houtrust aan langste eind tegen Spijkenisse

Scheveningen speelde op het bijveld van sportpark Houtrust haar oefenduel tegen Spijkenisse. Er werd driemaal een half uur gespeeld. Bij Scheveningen ontbrak trainer John Blok nog op de bank.

Tekst: Ton Beije           |           Foto’s: Aad van der Knaap

John Blok had normaliter bij het eerste oefenduel weer van de partij geweest, maar in verband met weersomstandigheden kon hij niet vertrekken in Amerika en moest nog een nacht extra blijven. Bij Scheveningen diverse nieuwe gezichten in de ploeg.

Het duel begon verrassend. Nog voordat er een minuut gespeeld was, keek Scheveningen tegen een achterstand aan. Jeffrey Duijnstee wist met een knappe schuiver vanuit de draai doelman Sven van der Maaten het nakijken te geven: 0-1. Nog binnen het kwartier een mogelijkheid voor de bezoekers, maar Tiemo de Man vond doelman Van der Maaten op zijn weg. Na ruim twintig minuten was Scheveningen dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Micky de Ligt redde fraai op een kopbal. De stand van het eerste blok van dertig minuten was 0-1.

Al na vijf minuten in het tweede blok wist Scheveningen langszij te komen. De bal leek na een hoekschop van Virgil Tjin-Asjoe te worden uitverdedigd, maar kwam toch bij spits Mike de Niet, die na een prima actie de gelijkmaker liet noteren: 1-1. In de 44e minuut leek Spijkenisse via Kevin le Duc gevaarlijk te worden, maar de Scheveningse doelman Mitchel Buijs was goed en ver zijn doel uitgekomen en redde fraai. Aan de andere kant was Scheveningen dicht bij een voorsprong, maar Barry Rog had pech bij een schot van afstand buiten bereik van de doelman op de lat.

Spijkenisse scoorde nog wel de 1-2 via Kevin le Duc, maar de treffer werd terecht wegens buitenspel geannuleerd. Scheveningen scoorde wel een geldige treffer. Na een afgeslagen hoekschop kwam de bal voor de voeten van Ruben Koorndijk, die eerst een tegenspeler uitkapte en vervolgens diagonaal langs de grond het vijandelijke net wist te vinden: 2-1. Met die stand kwam ook een einde aan het tweede blok.

In het derde blok werd er in de zestien van Scheveningen een (lichte) overtreding gemaakt op Dylan de Melo da Silva Goncalves. Voor de scheidsrechter was het genoeg om de bal op de stip te leggen. Doelman Buijs was alert en bokste de matig ingeschoten bal uit zijn doel. Met nog zo’n vier minuten te spelen ging de defensie van Spijkenisse in de fout. Nieuwkomer Shady Daoud (afkomstig van Alliance’22) was alert bij een doeltrap, veroverde de bal en slalomde vervolgens de 3-1 binnen.

Een nuttige oefenpartij voor Scheveningen, maar ook voor de bezoekende partij van trainer Peter Wubben.

 

Lees verder