Oefenvoetbal: RKAVV blijft nipt aan positieve kant van de score tegen Ter Leede

RKAVV, dit seizoen onder leiding van Peter Klomp als trainer, was in een oefenduel op de Kastelenring gastheer van Ter Leede uit Sassenheim. De gastheren trokken na een 2-1 voorsprong bij rust, uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind.

Tekst: Ton Beije       |      Foto’s: Aad van der Knaap

RKAVV kwam goed uit de startblokken. Een afstandsschot van Khashayar Saeb verdween via het lichaam van een Ter Leede-speler tot hoekschop. Na een kwartier een fraaie aanval over rechts met een voorzet van Edwin Agyare, maar de bal werd door nieuwkomer Wesley Goeman hoog over het doel geschoten. Vlak daarna was het wel raak voor RKAVV. Saeb bediende Edwin Agyare met een steekbal, kwam alleen voor de doelman en raakte eerst de paal maar was vervolgens doeltreffend in de rebound: 1-0.

Wesley Goeman probeerde het nog met een (te zacht) schot, dat echter naast ging. Aan de andere kant een gevaarlijke aanval van Ter Leede, maar de inzet verdween via de handen van doelman Mike ten Kroode tot hoekschop. Een minuut later kwamen de bezoekers weer gevaarlijk door, maar de bal verdween naast het Leidschendamse doel. Na bijna een half uur spelen kwam Ter Leede op gelijke hoogte door onachtzaamheid in de RKAVV-defensie en vloog de bal ongelukkig via de kluts binnen: 1-1.

Na de tegentreffer weer een mogelijkheid voor RKAVV. Op aangeven van Jubilee Djan werkte Xavier Akinrinbola de bal echter over het vijandelijke doel. RKAVV kwam in de slotfase van de eerste helft nog goed weg toen een bal op de paal belandde en in de rebound werd overgeschoten. Toch zouden de gastheren met een voorsprong aan de thee gaan. Na een prima aanval was Remco Overdevest het eindstation en hij bepaalde de ruststand op 2-1.

Na rust keerden bij RKAVV niet terug Mike ten Kroode, Jubilee Djan, Dion Hooi en Shelton Wijngaarde. Voor hen kwamen Donny van der Helm, Tomás da Palma Horta, Jean Baptiste en Nassar el Moussaoui.

Nadat Ter Leede een kansje onbenut had gelaten, kwam RKAVV binnen vier minuten al op een 3-1 voorsprong. Edwin Agyare gaf Yeiner Esteven Tevez de bal goed in de loop mee, die vervolgens de Ter Leede-doelman het nakijken gaf: 3-1. Na een uur weer wissels bij RKAVV, dat even later Jean Baptiste knap redding zag brengen met een sliding bij een gevaarlijk moment voor het doel van de thuisploeg. Het bleek uitstel van executie, want drie minuten later kwam Ter Leede toch terug in de wedstrijd met een fraaie kopbal: 3-2.

Er werd aan Leidschendamse kant weer gewisseld en beide teams kregen nog wat mogelijkheden. Er vielen nog wel enkele gele kaarten, maar geen doelpunten meer en was de winst dus voor RKAVV: 3-2.

 

Lees verder