DHC start met frisse moed aan voorbereiding nieuw seizoen

DHC wil het vorige seizoen snel achter zich laten en vooral vergeten. Een seizoen waarin de ploeg dik in de honderd tegentreffers kreeg te verwerken en slechts één punt (tegen sv Nootdorp) wist te behalen. John van Zweden trad aan in het bestuur van de club, gebruikte vooral zijn netwerk en de TC haalde een vracht aan nieuwe spelers binnen.

Dennis Young en Peter Looijesteijn hebben hun netwerk gebruikt en veel tijd gestoken in het opzetten van een fatsoenlijke selectie waarmee de club in de tweede klasse uit de voeten kan en tevens een tweede team op niveau alsmede een Onder 23-team. Kortom, de vooruitzichten aan de Brasserskade zijn weer hoopvol.

Zaterdag was het de eerste trainingsdag. Technisch manager Dennis Young was nog op vakantie, zoals ook een flink deel van de selectie. Toch waren er al 51 spelers present. Peter Looijesteijn heette de groep welkom en vertelde het één en ander over het komende seizoen. Ook de fraaie kleding werd uitgereikt en na een goed verzorgde lunch voor de spelers en begeleiding nam één van de trainers, Burak Uyar, het woord. Uyar, vorig seizoen nog assistent-trainer bij André Wetzel bij HVV, gaat het samen doen met Wim Baggerman. Baggerman werkt afgelopen seizoen nog als assistent van Cesco Agterberg bij de zondagselectie van Westlandia. De Onder 23-selectie staat bij DHC komend seizoen onder leiding van Menderes Imeci.

Vlnr Burak Uyar, Wim Baggerman en Menderes Imeci (Foto Perry Biemans-SportSnap.nl)

Na de lunch stond de eerste training op het programma op het kunstgras van het hoofdveld van DHC. Passen en trappen en afsluitend een partijspel. De kop is eraf bij DHC en dinsdag staat er weer een training op het programma. Langzamerhand zullen ook de nog vakantie vierende selectiespelers aansluiten.

Ook voormalig trainer John de Letter (die vorig seizoen alle lof en bewondering genoot door ondanks de grote nederlagen toch het seizoen af te maken met de ploeg) was nog even present op het complex. Niet om de verrichtingen gade te slaan van de nieuwe selectie. ,,Ik ben een nette jongen, zonder dat daarom gevraagd is kom ik netjes de sleutels en mijn goederen inleveren.” Heeft hij nog zin in een nieuw avontuur in de voetballerij? ,,Zeker, als er wat leuks voorbij komt, ga ik zeker praten.” En terwijl de spelers hun training voortzetten en de Onder 23-groep inmiddels aan de lunch ging, toog De Letter richting huis.

 

Lees verder