Nieuwsflits Tweede Divisie

In de rubriek ‘Nieuwsflits’ brengt Haaglanden Voetbal periodiek ook info over clubs uit de Tweede Divisie waarin ook regioclub Scheveningen uitkomt.

Omdat het grasveld van de Marko Mock Arena niet bespeelbaar bleek moest er worden uitgeweken naar het kunstgras van de kampioen van de Bremen Liga, FC Oberneuland. Op het moeilijk bespeelbare en warme veld werd al snel duidelijk dat ACV de bovenliggende partij was. Het eerste doelpunt viel in de 39e minuut. Giovanni Zwikstra schoot raak. De Duitse doelman had geen antwoord op het harde en zuivere schot van de spits van ACV. Het was ook de ruststand. Na rust vier wissels bij ACV en na een uur nog zeven. Max Jasper verdubbelde de score (0-2) en Freddy Quispel maakte er 0-3 van. Uit één van de weinige tegenaanvallen kon FC Oberneuland vijf minuten voor tijd de 1-3 scoren.

De promotie van ADO’20 naar de Tweede Divisie heeft de club wel op kosten gejaagd. De promotie heeft dus veel impact op de club, want het vereist- de nodige aanpassingen. De club heeft zich intensief voorbereid op de toenemende drukte op sportpark De Vlotter. Zo worden er beveiligers ingezet tijdens risicowedstrijden. Verder is er een nieuwe veiligheidscoördinator aangesteld voor bij de uitwedstrijden. Binnen de club is er ook een aanpassing doorgevoerd om spelers en tegenstanders samen de tunnel te laten betreden. Bovendien is het hek van het park aangepast om mensen bij binnenkomst beter te kunnen controleren en zullen er straks naast het veld zo’n acht ballenjongens en -meisjes komen te zitten op een vissersstoeltje. Met de stap naar de Tweede Divisie herintroduceert ADO’20 ook de kaartverkoop voor de wedstrijden.

Na ruim een week te zijn ‘afgebeuld’ in de trainingssessies, zoals oefenmeester Vink het zelf aangaf, mocht GVVV voor haar eerste oefenduel aantreden bij competitiegenoot Kozakkken Boys. Voor de tegenstander uit Werkendam betekende het al de derde oefenwedstrijd. Binnen twintig minuten had Kozakken Boys een 2-0 voorsprong te pakken door treffers van Dillivio Hoffman en de van ADO Den Haag overgekomen spits Mario Bilate. Na de pauze kwam GVVV terug. Ilias Latif scoorde de aansluitingstreffer en dezelfde speler gaf Kozakken Boys-doelman Bryan Janssen ook het nakijken uit een strafschop, nadat hij zelf was neergelegd in de zestien door Sven van Ingen: 2-2.

Op sportpark de Vormt op Urk keek HHC Hardenberg al snel tegen een achterstand aan maar trok uiteindelijk toch aan het langste eind. Het werd in de slotfase 1-2. Na een achterstand moest HHC flink aan de bak. Het wist pas te scoren in de 84e minuut van de wedstrijd. Jesper Drost kopte de bal na een assist van Kuba binnen: 1-1. Snel daarna was het weer raak, Raymond Gyasi kon simpel binnentikken na goed doorzetten van Drost: 1-2. Aanstaande dinsdagavond speelt HHC om 19.30 uur in en tegen Staphorst.

Afgelopen zaterdag speelde Katwijk 2 oefenwedstrijden tijdens het visserijtoernooi op De Krom. Tegen Koninklijke HFC werd doelpuntloos gelijkgespeeld en KKD-club Telstar werd met maar liefst 3-0 verslagen. In de tweede wedstrijd won Telstar met 2-0 van Kon.HFC. Quick Boys moest dus in de laatste ontmoeting op dit toernooi winnen van Telstar om eerste te worden. Tegen Telstar kwam Katwijk goed voor de dag en ging het effectief met de kansen om. Paul Kok opende de score en Des Kunst zorgde nog voor rust voor de 2-0. Diezelfde Kunst zorgde halverwege de tweede helft voor de 3-0 eindstand. Katwijk ging er dus met de hoofdprijs, veertig pakjes schoongemaakte haring van hoofdsponsor Ouwehand, vandoor.

Quick Boys verloor een oefenduel bij dorpsgenoot FC Rijnvogels is geëindigd in een 3-2 nederlaag. De thuisploeg kwam fel uit de startblokken terwijl de blauw-witte defensie nog niet wakker leek. Zo werd al na drie minuten een tegentreffer geïncasseerd. Het duurde even tot de gasten op stoom kwamen. In de 25e minuut werd het gelijk, door een knappe kopbal van Danny van den Meiracker. De ploeg van trainer Dogan Corneille wist vervolgens nog tweemaal te scoren. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Ravelino Junte: 3-2. Na de thee kwam FC Rijnvogels er nauwelijks nog aan te pas. Maar met name bij Van den Meiracker stond het vizier niet meer op scherp. Quick Boys verzuimde deze middag om na een aarzelend begin ‘erop en erover’ te gaan.

In de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding op het seizoen won Rijnsburgse Boys toch enigszins moeizaam van Vierde Divisionist Capelle. In de eerste zette Rob Zandbergen Rijnsburgse Boys op een 1-0 voorsprong. Na een uur spelen liet Havertong van Capelle de gelijkmaker aantekenen. Negen minuten voor tijd scoorde de na een uur voor ex-HBS-speler Ilias Kariouh ingevallen Furhgill Zeldenrust de winnende treffer voor de Uien: 2-1.

Jong Sparta Rotterdam is in de voorbereiding tot nu toe ongeslagen gebleven. In de vijfde oefenwedstrijd van het seizoen waren de Kasteelheren met 5-1 te sterk voor vv GOES. Mike Frimpong maakte twee doelpunten voor de Kasteelheren, verder waren ook Mehmet Yüksel, Jesse Bal en Ayoni Santos trefzeker. Jong Sparta kent tot dusver een prima voorbereiding. Met een 0-3 zege op Jong PSV werd er al een club verslagen die op een hoger niveau acteert, daarnaast was de 2-8 overwinning op Jong Shakhtar ook een knappe zege. Vorige week wist de ploeg van trainer Jeff Stans voor het eerst niet te winnen. Tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord eindigde het in 3-3. Zaterdag stond er een krachtmeting met vv GOES, dat uitkomt in de Vierde Divisie, op het programma. Oud-Spartaan Dennis de Nooijer is de trainer bij de bezoekers.

In de vierde oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde De Treffers tegen Hercules. In een doelpuntrijke wedstrijd trokken de Utrechters uiteindelijk aan het langste eind: 2-3. Hercules kwam laat in de eerste helft op een 0-1 voorsprong, maar Willem den Dekker zorgde al snel na rust voor een gelijke strand. Jordy Thomassen zorgde vervolgens na een uur spelen voor de voorsprong. In de 67e minuut en 85e minuut scoorde Hercules nogmaals.

Lees verder