Karim Rekik voegt zich bij club van trainer Frank de Boer in Dubai

De in Den Haag geboren Karim Rekik (foto) verruilt het Spaanse FC Sevilla voor Al Jazira. De 28-jarige Rekik krijgt bij de club uit Dubai te maken met Frank de Boer, die daar onlangs is begonnen als hoofdtrainer.

Spaanse sportkranten weten te melden, dat met het jeugdproduct van Scheveningen (1999-2001) en Feyenoord een bedrag van vier miljoen euro is gemoeid. De Nederlands-Tunesische verdediger stond nog tot de zomer van 2025 onder contract bij de eeuwige rivaal van stadsgenoot Real Betis. De viervoudige international begon zijn profloopbaan in Engeland waar hij tot enkele duels kwam bij Manchester City, Portsmouth en Blackburn Rovers.

PSV

In 2013 kwam hij op huurbasis één seizoen uit voor PSV, waar hij het centrale verdedigingsduo vormde met Jeffrey Bruma. Zijn volgende stations waren Olympique Marseille en Hertha BSC voordat hij in 2020 een vijfjarig contract bij FC Sevilla tekende. Zowel in 2022 als in 2023 moest Rekik de nodige duels in La Liga aan zich voorbij laten gaan vanwege blessureleed.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder