Combinatieteam van Sparta nipt te sterk voor ADO Den Haag

Achter gesloten deuren pakte Sparta, met veel beloftespelers in de ploeg, een 1-2 overwinning. ADO Den Haag verscheen met het – op dit moment – sterkste team. Ook nieuwkomer Henk Veerman mocht de volledige negentig minuten aantreden. Bij Sparta mocht proefspeler Metinho zich vanaf de aftrap bewijzen.

Tekst: Ton Beije        |     Foto’s: Eric de Wit

Sparta had al diverse prima resultaten neergezet in de oefenperiode. Toch was het ADO Den Haag dat de eerste twintig minuten de bovenliggende partij was. De veel coachende ADO Den Haag-trainer Darije Kalezic zag zijn ploeg dan ook enkele malen opduiken voor het doel van goalie Youri Schoonderwaldt, die een verleden heeft bij de Haagse ploeg. Ondanks de goede start van de thuisploeg kwam toch Sparta aan de leiding. Een misverstand tussen Matteo Waem (hersteld van zijn enkelblessure van afgelopen vrijdag tegen VVV Venlo) en middenvelder Dhoraso Klas leverde bij Sparta balbezit op voor Camiel Neghli. Vanaf de rechterkant bediende hij Mehmet Yuksel, die vlak voor het Haagse doel kon binnenschuiven: 0-1. Aan Haagse zijde kreeg Henk Veerman een kans, maar zijn schuiver werd een prooi voor doelman Schoonderwaldt. Daarna liet ADO-doelman Hugo Wentges zich zien. Hij pakte een diagonaal schot en daarna stonden de Rotterdamse aanvallers Agustin Anello en Camiel Neghli alleen voor zijn neus. Beide malen was Wentges de winnaar.

Het leek af te stevenen op een 0-1 voorsprong voor Sparta bij rust. Maar ADO Den Haag wist alsnog gelijk te komen. Eerst schoot Dhoraso Klas van afstand nog over het doel, maar een laatste poging van afstand van ADO’s middenvelder Kürsad Sürmeli was wel raak. Zijn schuiver was doelman Schoonderwaldt te machtig: 1-1. In de rust hielde de beide coaches, Darije Kalezic en Jeroen Rijsdijk, hun teams intact.

Ook in het tweede bedrijf hielde beide teams elkaar goed in evenwicht. Beide ploegen kregen wat kansjes, maar echt gevaarlijk voor de doelen werd het niet. Uit één van de corners van ADO Den Haag, die steevast worden genomen door Dhoraso Klas, toornde de meegekomen Tyrese Asante boven iedereen uit, maar zijn kopbal ging ook over het Rotterdamse doel. ,,Die bal had eigenlijk moeten zitten”, wist Asante na afloop te verklaren. Nadat het twintig minuten voor tijd weer fout ging in de opbouw bij de ploeg van Kalezic, eindigde de bal met wat geluk bij Pedro Aleman, die via de voet van Asante doelman Wentges kansloos liet: 1-2. ADO Den Haag probeerde nog wel langszij te komen, maar het bleef bij de nipte winst voor de formatie van Jeroen Rijsdijk.

Zaterdag heeft ADO Den Haag haar Open Dag en speelt het in de middag (om 14.00 uur) tegen het Onder 23-team van het Belgische KRC Genk. De hoofdmacht van Genk moet al uitkomen in competitieverband.

Opstellingen:

ADO Den Haag (basis):
Hugo Wentges; Henri Koudossou, Tyrese Asante, Matteo Waem, Amir Absalem; Dhoraso Klas, Sacha Komljenovic, Kursad Sürmeli; Malik Sellouki, Henk Veerman, Robin Esajas.

Sparta:
Youri Schoonderwaldt, Dylan van Wageningen, Jeremy van Mullem, Delano Vianello, Jay den Haan (83. Max de Ligt), Joshua Kitolano (70. Augustin Drakpe), Mehmet Yüksel (70. Jesse Bal), Metinho (60. Pedro Alemañ), Tobias Lauritsen (60. Dano Lourens), Camiel Neghli, Agustin Anello

 

 

Lees verder