Oefenvoetbal: RKAVV gaat vlak voor tijd onderuit bij Katwijk

RKAVV oefende dinsdagavond bij Tweede Divisionist Katwijk, dat al langere tijd bezig is met de voorbereiding dan de formatie van trainer Peter Klomp. Na een voorsprong moesten de Leidschendammers pas vlak voor tijd het onderspit delven: 2-1. Zaterdag legde Katwijk nog beslag op de eerste plaats tijdens het sterk bezette Visserij-toernooi.

Tekst: Ton Beije

In de eerste fase van de wedstrijd speelde RKAVV met lef naar voren.  In de achttiende minuut kwam RKAVV dan ook aan de leiding. Dion Hooi was gevloerd in het strafschopgebied en dat leverde de bezoekers een strafschop op. Remco Overdevest (foto) maakte vanaf de stip geen fout: 0-1. In dat eerste bedrijf kreeg RKAVV nog twee mogelijkheden via Edwin Agyare, maar voor de pauze kwam er in de stand geen verandering meer.

Fitter

Na de doelwisseling was Katwijk een stuk fitter en was duidelijk te zien, dat de ploeg al langer in de voorbereiding bezig is. In de 68e minuut viel dan ook de gelijkmaker, gescoord door Sietse Brandsma: 1-1. Na veel reddingen van RKAVV-doelman Mike Ten Kroode kwam Katwijk drie minuten voor tijd alsnog aan de leiding. Een afstandsschot van Des Kunst betekende de 2-1 eindstand.

Lees verder