sc Monster blij met komst van Kirill Slutsky

Sportclub Monster is blij met de versterking met de 27-jarige Kirill Slutsky (op de foto met links trainer Marc Dijkhuizen) voor het komende seizoen in de tweede klasse. Slutsky is afkomstig uit Oekraïne en is op 1-jarige leeftijd met zijn familie naar het Westland gekomen.

Kirill Slutsky is begonnen in de jeugd van toen nog ‘s-Gravenzandse SV en wat later is overgegaan in FC ‘s-Gravenzande. Hier werd hij al als een talentvolle voetballer gezien en heeft de gehele jeugdopleiding doorgelopen. Hierin kwam hij ook onze huidige hoofdtrainer Marc Dijkhuizen tegen, die werkzaam was als jeugdtrainer bij FC ‘s-Gravenzande. Slutsky bereikte het eerste elftal van FC ‘s-Gravenzande en speelde hier met voor sc Monster bekende namen als Ruben de Groot, Keke Stam, Jesper Warbout en Jan Verduijn. Het tweede seizoen verliep moeizamer en leverde weinig speelminuten in de hoofdmacht van FC ‘s-Gravenzande op.

Tweede klasse

Kirill Slutsky besloot met enkele vrienden naar derdeklasser Maasdijk over te stappen om zo weer in een eerste team te spelen. Na dat seizoen toonde HVC’10 interesse in de voorhoedespeler. Hier heeft hij de afgelopen vier seizoenen verdienstelijk gepresteerd in de tweede klasse. In het afgelopen seizoen werd HVC’10 veroordeeld tot het spelen van nacompetitie tegen degradatie naar de derde klasse. Dit werd ook een feit na het verlies van Verburch. sc Monster toonde interesse en Slutsky gaf aan graag minimaal tweede klasse te willen blijven spelen. De spelersgroep, waarin veel bekende gezichten rondlopen, de groei die mogelijk is bij sc Monster en de voor hem reeds bekende trainer Marc Dijkhuizen, gaven hem het juiste gevoel om voor de club op het Polanen Sportpark te kiezen.

Lees verder