Sem Steijn weer heel belangrijk voor FC Twente in UEFA Conference League

Sem Steijn (foto na zijn treffer) was ook in de uitwedstrijd van FC Twente in de tweede voorronde van de Conference League tegen Hammarby IF heel belangrijk. De Hagenaar schoot in de verlenging vlak voor tijd de gelijkmaker prachtig binnen: 1-1. Hij bezorgde zijn ploeg daarmee een ticket voor de derde voorronde en daarin is FC Riga de tegenstander. FC Twente speelt weer eerst een thuisduel.

Tekst: Ton Beije

Steijn was ook in Enschede al de maker van het enige doelpunt van de Tukkers. FC Twente had het – zonder de eigen supporters – niet makkelijk in Stockholm tegen een fanatieke thuisploeg. In de eerste helft kreeg FC Twente wat ongelukkig een treffer tegen. Lang leek het erop, dat de beslissing verkregen zou moeten worden via strafschoppen. Maar in de slotfase van de tweede helft van de verlenging ging Joshua Brenet goed door op rechts – er was geen VAR en hij mocht verder van de arbiter – gaf goed voor en Sem Steijn dook op als een duveltje uit een doosje en schoot recht voor het doel hard en zuiver binnen.

Opgelucht

Steijn was al eerder dicht bij een treffer geweest en na de 1-1 kreeg hij nog een mogelijkheid. FC Twente bleef in de slotfase overeind en kon opgelucht en lachend de kleedkamer opzoeken. De aftrap van de wedstrijd moest overigens enige minuten worden uitgesteld, omdat er veel vuurwerk was afgestoken, waardoor het zicht te beperkt was door de rookwolken.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder