Westlandia trekt Richard Grootscholten aan als Hoofd Voetbalbeleid

Richard Grootscholten (foto) zal met onmiddellijke ingang toetreden tot de technische commissie van Westlandia in de functie van Hoofd Voetbalbeleid. In de afgelopen maanden heeft een afvaardiging van het bestuur meerdere gesprekken gevoerd en hem gevraagd een belangrijke voetbaltechnische beleidsfunctie te gaan bekleden binnen de club.

Richard Grootscholten, die een verleden heeft bij de club als speler en trainer, heeft hier positief op gereageerd. Hij wil graag helpen de benodigde stappen te zetten. Grootscholten zal zich met de huidige technische commissie gaan inzetten voor het maken en het uitvoeren van het voetbalbeleid voor de korte en lange termijn voor de gehele vereniging. Daarnaast zal hij de Jeugd TC en Senioren TC ondersteunen en nauw gaan samenwerken met de voetbaltechnisch manager en hoofd jeugdopleiding.

Palmares

Grootscholten speelde zelf 353 wedstrijden in de hoofdmacht van Westlandia en was er hoofdtrainer van 1996 tot 2001. Verder trainde hij Excelsior Maassluis en Katwijk, was actief bij Sparta (Hoofd Jeugdopleiding, Assistent-trainer en Technisch Directeur). Ook was Grootscholten werkzaam in Vancoucer in Canada (Technisch Directeur bij de Vancouver Whitecaps), Rusland (Technisch Adviseur in Krasnodar), bij Feyenoord (Academy Director), in Polen (Zaglebie Lubin en Legia Warschau). Ook was hij als onder meer docent betrokken bij de KNVB.

(Foto: Westlandia)

Lees verder